Antena Căutare

FOTO! Incepe lupta pentru presedintia SUA: Vezi candidatii republicani!

Zece republicani si-au manifestat deja interesul pentru a intra in cursa de investire pentru a candida oficial la presedintia Statelor Unite ale Americii, informeaza cotidianul francez Le Figaro. Alegerile vor avea loc in 2012.

Iata "concurenta" lui Barack Obama la alegerile de anul viitor:

1. Mitt Romney - fostul guvernator republican al statului Massachusetts este favorit in sondaje. Desi a mai incercat sa candideze si la alegerie din 2008, a pierdut in fata lui John McCain, Romney isi incearca norocul in 2012.

2. Rick Perry - este succesorul lui George W. Bush la guvernarea statului Texas. In dezbaterile sale publice s-a declarat sustinator al burselor de studiu pentru copiii imigrantilor, lucru care nu a fost bine privit de catre republicani.

3. Michele Bachmann - reprezentanta statului Minnesota este considerata copia lui Sarah Palin. Desi este apreciata pentru actiunile ei conservatoare, Bachmann nu sta foarte bine in sondaje.

4. Jon Huntsman - fostul guvernator al statului Utah si-a anuntat candidatura pe 21 iunie, in fata Statuii Libertatii. Mormonul de 51 de ani este criticat de electoratul republican pentru ca a acceptat postul de ambasador al Chinei, oferit de Barack Obama in 2009.

5. Rick Santorum - este fost guvernator al statului Pennsylvania. Catolic traditional, este cunoscut pentru pozitiile sale homofobe si anti-avort. In ciuda cheltuielilor foarte mari al campaniei sale, acesta a pierdut alegerile din 2006. Sansele sale sunt destul de mici si pentru 2012.

6. Ron Paul - reprezentat al Texasului, este sustinator al ideologiei liberale. Aceste doreste ca statul sa se retraga din afacerile publice si pledeaza pentru legalizarea drogurilor.

7. Newt Gingrich - este fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor si a fost primul republican care si-a anuntat candidatura in mai, prin intermediul retelelor sociale. Totusi, schimbarile repetate de pozitie privind razboiul din Libia, il fac un candidat controversat.

8. Herman Cain - nou intrat in politica, omul de afaceri si matematicianul de 65 de ani sustine ideologia conservatoare. Acesta a urcat rapid in sondaje si militeaza pentru o politica puternica de aparare, controlul mai mare al imigratiilor si interzicerea avortului.

9. Fred Karger - republicanul este primul candidat homosexual pentru presedintia SUA. Acesta este activist pentru drepturile homosexualilor si a facut parte din echipele de campanie ale lui Ronald Reagan si George W. Bush.

10. Gary Johnson - fostul guvernator al statului New Mexico, este considerat un "presedinte veto", deoarece si-a pus amprenta pe mai bine de 750 de proiecte de lege.

Vezi si GALERIA FOTO de mai jos!

Foto: lefigaro.fr

Gazele, arma lui Vladimir Putin: Rusia spune NU liberalizarii exporturilor... Razboiul drogurilor din Mexic continua! Inca 32 de cadavre, descoperite la Velacruz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x