Antena Căutare

Franta: Inghetarea preturilor carburantilor, doar o promisiune electorala. Guvernul taie "modest" din accize

Premierul francez Jean-Marc Ayrault a prezentat, miercuri, principalele prevederi ale planului promis de Guvern de mai multe saptamani, pentru combaterea revenirii preturilor carburantilor la nivelurile record atinse in martie-aprilie, inainte de alegerile prezidentiale.

Presedintele francez Francois Hollande a promis, in campania electorala din aceasta primavara, in care s-a confruntat cu Nicolas Sarkozy, inghetarea preturilor carburantilor, care bateau record dupa record in martie-aprilie, ajungand foarte aproape de 2 euro/litru. Alegerile au trecut, iar masura a fost amanata, din cauza scaderii temporare a pretului petrolului. Acum insa, cea mai ieftina benzina in Franta a ajuns la circa 1,749 euro/litru (printre cele mai mari preturi din UE, dupa tari precum Germania - 1,752 euro/litru, Grecia - 1,821 euro/litru sau Olanda - 1,867 euro/litru), iar Guvernul premierului Jean-Marc Ayrault a anuntat reducerea "modesta si temporara" a accizelor aplicate carburantilor, pentru a combate cresterea preturilor in benzinarii, o solutie costisitoare pentru stat dar mai simpla decat inghetarea preturilor.

Astfel, Ayrault a anuntat ca "accizele aplicate de stat carburantilor vor fi reduse modest si provizoriu", in asteptarea unui mecanism de reglare a preturilor produselor energetice, si a explicat ca reducerea va fi aplicata numai partii din accize care revine statului, cealalta parte revenind departamentelor si regiunilor.

Reducerea accizelor risca sa coste scump statul francez, intr-o perioada in care s-a angajat intr-un efort fara precedent de reducere a deficitului bugetar.

Bill Gates s-a apucat de construit reactoare nucleare!... Liberation demonteaza cliseele despre tigani: Nu exista romi nomazi. Majoritatea sunt sedentari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x