Antena Căutare

Greva generala in Spania. Ibericii protesteaza fata de reforma legislatiei muncii si masurile de austeritate

Spania este paralizata astazi de o greva generala de protest fata de reforma legislatiei muncii si de politica de austeritate a guvernului. Actiunea este organizata de ambele mari centrale sindicale. Primele pichete de greva au fost instalate la miezul noptii.

Greva a fost precedata de un miting in centrul Madridului, la care au luat parte cateva mii de sindicalisti. Liderii centralelor sindicale si ai partidelor de stanga au denuntat reforma pietei muncii, prin care guvernul vrea sa combata somajul ajuns la aproape 23 la suta.


Sindicatele spun ca reforma pietei muncii nu va face decat sa sporeasca numarul somerilor, lucru recunoscut, de fapt, si de guvern. Oamenii sunt aproape disperati si hotarati sa incerce totul pentru a impiedica aplicarea reformei.

Greva nu este singura problema a guvernului: Spania este din nou amenintata de recesiune, iar deficitul bugetar este mai mare decat cel prevazut.


foto: elpais.com

Polonia: Opt oameni au murit si zece au fost raniti in urma coliziunii dintre un microbuz si un camion... Tatal autorului atacurilor de la Toulouse va da in judecata politia franceza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x