Hoţii ar încerca să vândă în Israel bijuteriile furate de la muzeul din Dresda

Două dintre bijuteriile furate anul trecut de la Muzeul Grünes Gewölbe din Dresda, unul dintre cele mai opulente din Germania, ar fi puse în vânzare, potrivit unei firme de securitate israeliene.

Persoane care susţin că ar deţine bijuteriile Diamantul alb din Dresda şi Steaua Ordinului Polonez al Vulturului Alb le pun în vânzare pentru 9 milioane de euro (10 milioane de dolari), a spus Zvika Nave, director executiv al CGI Group.

Compania afirmă că a fost solicitată să investigheze măsurile de securitate din muzeu şi condiţiile în care a avut loc jaful, care a ţinut prima pagină a ziarelor anul trecut.

Cei doi hoţi au pătruns în Muzeul "Boltei Verzi", care adăposteşte una dintre cele mai vechi şi mai bine păstrate colecţii de comori din Europa, printr-o fereastră cu bare pe care le-au tăiat, la primele ore ale zilei de 25 noiembrie 2019, şi au folosit un topor pentru a sparge vitrinele în camera în care se aflau bijuteriile.

Diamantul alb din Dresda şi steaua Ordinului Polonez al Vulturului Alb se aflau printre cele peste două duzini de piese furate.

Hoţii au cerut să fie plătiţi în Bitcoin, potrivit firmei de securitate, care pretinde că a primit şase sau şapte email-uri, primul fiind trimis săptămâna trecută, potrivit Dpa.

Poliţia oferă 500.000 de euro recompensă pentru informaţii utile cu privire la jaf.

Muzeul Grünes Gewölbe a fost închis publicului timp de o lună şi jumătate după jaf. Nu se ştie când va fi redeschis.

Muzeul este reputat ca deţinând una dintre cele mai importante colecţii de comori din Europa, constând în argintărie, pietre preţioase, porţelan, sculpturi în fildeş sau ambră, bronzuri şi recipiente împodobite cu pietre preţioase.

Între comorile muzeului se află un cap de maur, înalt de 64 de centimetri, împodobit cu smaralde şi un safir de 548 de carate, oferit de ţarul Petru I al Rusiei.

Una dintre piesele cele mai prestigioase ale muzeului, un diamant de 41 de carate, este expus în prezent la Metropolitan Museum, la New York, în cadrul unei expoziţii "«Making Marvels»: Ştiinţă şi splendoare în Europa”.

Muzeul a fost renovat în 2004, iar colecţiile vechi erau expuse la parter, unde s-a comis furtul. La primul etaj sunt expuse, în prezent, expoziţii temporare.

Această spectaculoasă spargere este al doilea furt important din Germania comis în ultimii ani.

Citește și
colaj gina pistol si smiley la botezul lui josephine si gina pistol intr-o salopeta alba
Gina Pistol, dificultățile cu care se confruntă la 6 luni după ce a devenit mamă. "Când o să îmi revin? Când?"
Gina Pistol, dificultățile cu care se confruntă la 6 luni după ce a devenit mamă. "Când o să îmi revin? Când?"
colaj ana crudu si daniela crudu
Sora Danielei Crudu s-a căsătorit. Primele imagini de la cel mai important eveniment din viața Anei Crudu
Sora Danielei Crudu s-a căsătorit. Primele imagini de la cel mai important eveniment din viața Anei Crudu
elena stroe intr-un maieu negru, pantaloni scurti negri, pe o terasa intr-un peisaj de munte
Elena Stroe, fosta concurentă de la Insula Iubirii, dă cărțile pe față. Ce dezvăluiri face bruneta despre viața ei amoroasă
Elena Stroe, fosta concurentă de la Insula Iubirii, dă cărțile pe față. Ce dezvăluiri face bruneta despre viața ei amoroasă
Mai multe articole

În 2017, o monedă uriaşă de aur, de 100 de kilograme, în valoare de 3,75 de milioane de euro, a fost furată de la Bode-Museum din Berlin.

Sursa : news.ro

Parteneri
Cele mai simpatice nume pentru câini. Cum îți poți numi patrupedul
Ai adoptat recent un patruped și cauți nume pentru câini? Noul membru al familiei are nevoie de o denumire care să se potrivească nu doar cu personalitatea lui, dar care să fie și ușor de pronunțat de toată lumea din casa ta. 
Catine.ro
Ultimele știri