Antena Căutare

HRW: Drumurile refugiatilor sirieni, minate de fortele lui Assad

Organizatia pentru drepturile omului "Human Rights Watch" (HRW) a anuntat ca fortele siriene ale presedintelui Bashar Al-Assad amplaseaza mine antipersonal in apropierea frontierei Siriei cu Libanul si Turcia, pentru a bloca drumurile folosite de refugiati pentru a fugi din calea violentelor.

Potrivit HRW, un fost pirotehnist al armatei siriene a povestit ca el si un grup de prieteni au inlaturat aproximativ 300 de mine din zona Hasanieih, la inceputul lui martie, de-a lungrul drumurilor folosite de refugiati pentru a ajunge in Turcia.

De asemenea, un tanar de 15 ani a informat ca si-a pierdut un picior din cauza unei mine, cand a incercat sa ajute un prieten sa treaca granita spre Liban.

Human Rights Watch a solicitat Siriei sa inceteze imediat amplasarea de mine terestre, pe care le califica drept arme "militare ineficiente si nediscriminatorii", ce vor ucide si rani civili timp de mai multi ani.

Autoritatile de la Damasc nu au comentat pe tema informatiilor HRW.

Foto: nato.int

VIDEO! Insula Kiribati, sub ape din cauza incalzirii globale. Autoritatile vor sa mute populatia in Fiji... Prezidentiale in SUA: Barack Obama a scazut la 41%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x