Antena Căutare

Israelul reduce alimentarea cu electricitate în unele zone din Cisiordania ocupată

Compania israeliană de electricitate reduce ”curentul în anumite localităţi din Cisiordania” ocupată, din cauza unor datorii în valoare de 440 de milioane de euro, relatează AFP.

Compania israeliană de electricitate reduce ”curentul în anumite localităţi din Cisiordania” ocupată, din cauza unor datorii în valoare de 440 de milioane de euro, relatează AFP.

Această societate israeliană publică furnizează electricitate companiei palestiniene din Ierusalimul de Est, care o distribuie în Cisirdania, un teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967.

Compania israeliană a anunţat ”neefectuarea unor plăţi (în valoare de) 1,7 miliarde de shekeli (440 de milioane de euro) din partea companiei palestiniene.

Începând de la 22 septembrie, ”compania de electricitate va reduce curentul în anumite localităţi din Cisiordania, din cauza datoriei Companiei Ierusalimului de Est”, a precizat duminică întreprinderea israeliană.

Ea precizează că nu a găsit ”nicio” altă soluţie pentru a fi plătită, însă Autoritatea Palestioniană a denunţat un ”şantaj” al autorităţilor israeliene.

”Guvernul (israelian) de ocupaţie caută, prin acest sancţiuni şi exploatând electricitatea neplătită, să exercite presiuni asupra Guvernului palestinian, pentru ca acesta să accepte un acord care nu respectă drepturile palestinienilor” şi care prevede ”creşterea preţurilor”, a denunţat într-un comunicat directorul Autorităţii Palestiniene a Energiei Zafer Melhem.

Compania palestiniană a precizat că alimentarea cu electricitate urmează să fie întreruptă două ore pe zi în anumite zone ale Cisiordaniei ocupate, potrivit unui calndar prevăzut până la jumătatea lui octombrie.

Sursa : news.ro

Manifestaţie importantă antiavort în Slovacia... Aproape și-a pierdut brațul, după ce o bacterie i-a mâncat carnea. Totul a pornit de la o simplă manichiură...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x