Italia își închide granițele pentru țările cu număr mare de cazuri de Covid. Listele au fost făcute publice: unde se află România

Italia își închide granițele pentru țările cu număr mare de cazuri de Covid. Autoritățile din Peninsulă au făcut publice listele cu zonele roșii, ce au risc mare de infectare, precum și lista verde, a statelor care pot intra în țară fără să stea în izolare sau carantină.

Italia își închide granițele pentru țările cu număr mare de cazuri de Covid

Hepta

Astfel, Italia a interzis intrarea în ţară a persoanelor provenite din 13 ţări care au un număr mare de cazuri de Covid-19.

România nu se află, pentru moment, pe lista roșie a Italiei

Pe "lista roșie", realizată de Ministerul Sănătăţii, se află Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia şi Herzegovina, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

România nu se află, pentru moment, pe lista țărilor cu interdicții în Italia, în ciuda creșterii cazurilor de Covid-19.

Ministrul Sănătății din Italia: La nivel mondial pandemia este în faza sa ce mai acută

Interdicţia se aplică oricărei persoane care a stat sau a călătorit în aceste ţări în ultimele 14 zile, a afirmat ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, într-un comunicat.

Citește și: România, în noul focar de coronavirus al Europei! Resticții drastice în tot mai multe țări

Călătorii din toate celelalte state din afara Uniunii Europene şi a spaţiului Schengen pot intra în Italia, dar trebuie să stea în carantină timp de 14 zile.

”La nivel mondial pandemia este în faza sa ce mai acută. Nu putem risipi sacrificiile făcute de italieni în ultimele luni”, a arătat Speranza.

Italia a fost prima ţară europeană care a fost afectată grav de epidemia de coronavirus după declanşarea acesteia, pe 21 februarie.

Citește și:

Încă o țară europeană spune „Stop românilor”! Ce restricții drastice au fost impuse. Anunțul, confirmat de MAE

În Italia au avut loc aproape 35.000 de decese din cauza noului cornavirus, dar bilanţul zilnic al morţilor şi cazurilor noi a scăzut puternic comparativ cu vârful epidemiei, atins în luna martie.

Joi, Agenţia pentru Protecţie Civilă a anunţat 12 decese în ultimele 24 de ore, în scădere de la 15 în ziua precedentă, în timp ce numărul cazurilor noi a crescut de la 193 la 229.

Ultimele știri