Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Italienii comunică de la geamuri! Imaginile care fac înconjurul lumii: "Cântăm, cântăm în așteptarea finalului"

Milioane de oameni sunt captivi în propriile locuinţe în Italia, printre care şi români. Viaţa lor s-a schimbat radical din cauza pandemiei de coronavirus. Ei au voie să iasă din case numai în cazuri excepţionale, iar cei care nu respectă carantina riscă să facă şi închisoare.

Izolarea îi determină pe oameni să discute de la geamuri, iar în cartierele cu străzi pustii răsună cântece de încurajare.

Citește și: Ei sunt românii infectați cu coronavirus! Ce știm despre cele 75 de persoane testate pozitiv cu COVID-19

Italienii cântă la geamuri și pe balcon

În Napoli, oamenii au ieşit la geamuri şi pe balcon. Ei strigă mesaje de încurajare şi cântă melodii populare printre italieni. Străzile sunt pustii, iar singurele metode prin care comunică sunt strigătele de la ferestre sau mesajele de pe reţelele de socializare. Aşa cum făceau în urmă cu două luni lucuitorii din provincia chineză Wuhan. Situaţia de carantină în care se află toată Italia i-a determinat pe oameni să fie mult mai uniţi, chiar dacă o fac de la distanţă.

Capitala Italiei și alte orașe turistice sunt pustii

Zonele turistice ale Peninsulei aduceau până acum câteva săptămâni profituri considerabile economiei ţării. Doar în Roma, anual ajungeau peste 15 milioane de turişti. Acum capitala Italiei este pustie. În lupta cu virusul autorităţile iau tot felul de măsuri pentru a-l combate. În Napoli, străzile sunt dezinfectate în fiecare seară.

Numărul cazurilor de infectare cu Covid19 a trecut de 15.000 în Italia

Numărul cazurilor de contaminare din Italia a trecut de 15 mii. În ţară au pornit şi mai multe campanii, unde dintre ele se numeşte "Eu stau acasă ".

Recomandari