Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:50Observator Special

Johnson, însărcinat de Elizabeth a II-a să formeze Guvernul în urma victoriei în alegeri

Regina Elizabeth a II-a l-a primit la Palatul Buckingham, vineri, pe Boris Johnson, care a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile legislative anticipate de joi, şi l-a însărcinat să formeze Gvernul, după care liderul conservator s-a dus la numărul 10, pe Downing Street, relatează The Associated Press.

Partidul Conservator (Tories), prin victoria de joi, nu a mai exercitat un asemenea control în Parlament de pe vremea lui Margaret Thatcher în 1987.

Ei au obţinut 364 de mandate în Camera Comunelor.

”NU MAI EXISTĂ «DACĂ» ŞI «DAR»”

Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană (UE) la 31 ianuarie, a promis liderul conservator, relatează Reuters.

”Vom părăsi UE la 31 ianuarie. Nu mai există «dacă» şi «dar»”, a declarat el, adresându-se suţinătorilor.

Johnson le-a adus un omagiu celor a căror mână a ”tremurat” la introducerea buletinului de vot în favoarea conservatorilor în urne.

”Poate că doar ne-aţi împrumutat votul vostru. Poate că nu vă consideraţi un (activist) conservator (...). Poate că veţi reveni sub tutela Partidului Laburist data viitoare, iar dacă aşa va fi, sunt emoţionat că mi-aţi acordat încrederea voastră”, a spus el.

”Noi am câştigat voturile şi încrederea unor persoane care nu au votat niciodată cu conservatorii înainte. Aceşti oameni vor schimbare. Nu putem, nu trebuie să-i dezamăgim”, a spus el.

”Să terminăm cu Brexitul, dar mai întâi, prieteni, să preparăm micul dejun”, a adăugat Boris Johnson.

Sursa : news.ro

Recomandari