Antena Căutare

Manifestaţie importantă antiavort în Slovacia

Câteva zeci de mii de persoane au manifstat în weekend, la Bratislava, împotriva legii - aflate în vigoare din perioada comunistă în Slovacia - care autorizează avortul până în a 12-a săptămână de sarcină, în această ţară foarte catolică, relatează AFP.

Câteva zeci de mii de persoane au manifstat în weekend, la Bratislava, împotriva legii - aflate în vigoare din perioada comunistă în Slovacia - care autorizează avortul până în a 12-a săptămână de sarcină, în această ţară foarte catolică, relatează AFP.

”Marşul naţional pentru viaţă” a atras duminică 50.000 de persoane, potrivit Conferinţei Episcopale din ţară. ”Omul nu şi-a dat el însuşi viaţa. Este un cadou care i-a fost oferit”, a subliniat cu această ocazie arhiepiscopul din Bratislava Stanislav Zvolensky.

”Noi vrem libertate pentru copiii care urmează să se nască, pentru ca ei să poată să-şi trăiască liber viaţa umană”, a declarat unul dintre organizatori, Marek Michalcik.

Manifestanţii i-au îndemnat pe reprezentanţii publici să susţină activ instituţiile care ajută familii nevoiaşe şi femeile însărcinate.

Catolicii reprezintă 66% dintre cei 5,4 milioane de locuitori ai Slovaciei, o ţară membră a Uniunii Europene (UE).

Potrivit unui sondaj efectuat în septembrie de agenţia independentă Focus, 11,6% dintre slovaci doresc o legislaţie mai strictă în domeniul avortului.

În perspectiva alegerilor legislative din februarie, social-democraţii din Partidul Smer, aflat la putere, şi aliaţii lor naţionalişti din SNS şi-au abandonat proiectul de a reduce accesul la avort la opt săptămâni de sarcină, în loc de 12, în prezent.

Numărul avorturilor este în scădere netă în această ţară. Potrivit Oficiului Naţional de Statistică, 7.350 de femei au ales să avorteze anul trecut în Slovacia, faţă de 20.000 în 1997.

Sursa : news.ro

Manifestaţie împotriva 5G în Elveţia... Israelul reduce alimentarea cu electricitate în unele zone din Cisiordania ocupată...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x