Antena Căutare

Ministrul francez de Interne, la bilantul imigratiei: "10% dintre persoanele deferite justitiei la Paris sunt romani

Claude Gueant, ministrul francez de Interne, a prezentat bilantul institutiei sale in ceea ce priveste imigratia si a apreciat sporirea numarului de straini expulzati in 2011. Totodata insa, Gueant nu a ratat ocazia sa sublinieze din nou infractiunile in crestere comise de romani, informeaza AFP.

Apropiat al presedintelui francez Nicolas Sarkozy, Claude Gueant promoveaza atat lupta impotriva imigratiei ilegale, cat si o reducere a imigratiei legale.

In cadrul bilantului imigratiei el a fixat la 35.000 obiectivul expulzarilor in 2012 si a anuntat ca vrea sa se revina la 150.000 de intrari de straini in Franta, asa cum era in anii 1990.

In acelasi timp, Claude Gueant a revenit asupra nivelului delincventei in randul populatiei straine din Franta, pe care l-a definit ca fiind "de doua pana la de trei ori mai mare" decat media nationala, si a subliniat mai ales numarul mare al infractiunilor savarsite de romani, declarand ca "10% dintre persoanele deferite justitiei sunt de nationalitate romana".

Foto: Intactimages / EPA

Oficial: Omar Hayssam este liber... Cenzura in Iran: SMS-urile ce contin cuvintele "dolar" sau "valuta", blocate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x