Live acumSerial: Fetita mea
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

„Am 28 de ani și am fost operată, ca să scap cu viață din lupta cu Covid-19. Când am deschis ochii, nu îmi mai recunoșteam familia și nici pe mine însămi”. Foto

O tânără din Statele Unite ale Americii care a devenit, luna trecută, primul pacient cu Covid-19 din această țară care a primit un dublu transplant de plămâni a făcut declarații șocante.

„Am 28 de ani și am fost operată, ca să scap cu viață din lupta cu Covid-19. Când am deschis ochii, nu îmi mai recunoșteam familia și nici pe mine însămi”. Foto

Femeia, Mayra Ramirez, în vârstă de 28 ani, a fost operată pe 5 iunie și s-a trezit abia după câteva săptămâni, fără să fi știut că a primit un dublu transplant de plămâni.

„M-am uitat la mine și nu mi-am putut recunoaște corpul. Nu am capacitatea cognitivă să procesez ce se întâmplă. Tot ce știam era că voiam apă”, a spus Mayra Ramirez.

În plus, tânăra a povestit că nu își putea recunoaște membrii de familie în fotografii pe care asistentele medicale le-au așezat pe lângă patul ei de spital.

„Ba chiar am fost supărată, pentru că am crezut că este vorba despre o altă familie”, a mai spus tânăra.

Ramirez, care are o boală autoimună, a fost intubată în aprilie, la scurt timp după ce s-a îmbolnăvit de coronavirus.

Un doctor care s-a ocupat de cazul ei a spus că tânăra s-a luptat pentru viața ei timp de șase săptămâni, timp în care virusul i-a distrus plămânii complet.

Două noi simptome ale infecției cu coronavirus, descoperite! Medicii ORL, în alertă! „Este nevoie urgent de acțiune!”

Ramirez a mai spus că familia ei a călătorit din Carolina de Nord în Chicago, cu intenția de a-și lua rămas bun de la ea.

„Spre norocul meu, când au ajuns, mama mea și cele două surori ale mele, alături de echipa medicală, au reușit să mă stabilizeze.

Medicii le-au explicat varianta de transplant de plămâni, iar mama mea a fost de acord. În 48 de ore, am primit un transplant de plămâni. Operația a durat zece ore”, a povestit tânăra.

O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor

Doctorul ei a spus că operația ei reprezintă un „punct de referință” în tratarea pacienților cu forme severe de Covid-19.

Tânăra de 28 de ani a mai spus că își recuperează puterea, încet-încet. Ea a adăugat că a realizat abia după câteva săptămâni cât de norocoasă a fost și că undeva, cineva își plânge o persoană dragă, de la care ea a primit o nouă șansă la viață.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro