Antena Căutare

Olanda nu crede ca Romania este un "stat de drept"

Autoritatile olandeze sustin ca Romania nu este „stat de drept”. Declaratia a fost facuta de Tanya van Gool, ambasadorul Olandei la UE, in cadrul unei reuniuni pe tema pozitiei statelor membre privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen care urmeaza sa fie discutata joi in cadrul unui consiliu JAI. (Justitie si Afaceri Interne), relateaza RFI.


In cadrul intalnirii, au fost aduse in discutie concluziile care urmeaza sa fie adoptate joi referitoare la aderarea tarii noastre la spatiul Schengen. In proiectul documentului final, se confirma gradul bun de pregatire tehnica al Romaniei si al Bulgariei pentru aderarea la Spatiul Schengen, arata surse ale RFI.

Olanda a fost singura care a indicat ca ar putea bloca adoptarea acestui text. Asta in contextul in care state precum Franta, Germania si Finlanda, cunoscute pentru atitudinea critica fata de tara noasta, nu s-au opus acestui proiect.

Pozitia finala a autoritatilor olandeze va fi cunoscuta miercuri, 8 iunie, zi in care Comisia pentru Securitate si Justitie a Parlamentului olandez va acorda Ministrului Securitatii si Ministrului Imigratiei un mandat de negociere privind pozitia Olandei in cadrul Consiliului JAI din 9 iunie.

Declaratia ambasadorului Olandei a starnit reactii si din partea realizatorului emisiunii In Gura Presei. VEZI AICI ce a spus Mircea Badea dupa afirmatiile Tanyei Van Gool!

sursa: Antena3

foto: iisd.ca

Financial Times: Aderarea Romaniei la Schengen ar putea dura ani de zile... SUA: Un Hummer a fost furat chiar dintr-o baza militara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x