Antena Căutare

Omar Hayssam, tot mai aproape de Romania

Presedintele sirian a parafat la Bucuresti acorduri ce permit aducerea fugarului in tara.

Vizita de stat a presedintelui sirian Bashar al-Assad la Bucuresti a prilejuit parafarea mai multor acorduri bilaterale pe justitie si afaceri interne, pachet ce include si un tratat privind transferul de persoane condamnate la inchisoare.

Documentele au fost semnate ieri de ministrul roman de Justitie, Catalin Predoiu, si ministrul sirian de Externe, Walid al-Moallem, in cadrul unei festivitati organizate la Palatul Cotroceni. Documentele vor permite extradarea omului de afaceri Omar Hayssam condamnat pentru implicare in rapirea celor trei jurnalisti romani la Bagdad, fugit din tara din vara anului 2006.

Negocierile pentru documentele semnate ieri la Bucuresti au avut loc in decursul ultimilor doi ani atat la Bucuresti, cat si la Damasc, dupa cum a precizat luna trecuta ministrul ro¬man de Externe, Teodor Baconschi, atunci cand anunta vizita de stat a presedintelui sirian.

"Cu ocazia vizitei presedintelui vor fi semnate mai multe acorduri bilaterale pe justitie si afaceri interne", a spus atunci minitrul Baconschi, care, intrebat despre acordul de extradare, a adaugat ca acesta "intra la pachet".

Tot articolul, in Jurnalul National

O femeie crestina din Pakistan, condamnata la moarte pentru defaimarea profetului Mahomed... VIDEO! 50.000 de studenti au atacat sediul Partidului Conservator din Londra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x