Ori te vaccinezi pentru COVID-19, ori ești concediat! Pentru ce categorie de români ar fi obligatorie vaccinarea, ca să-și păstreze locurile de muncă

Mai multe firme mici din Australia fac presiuni pentru a obține dreptul de a concedia angajații care vor refuza să se vaccineze pentru COVID-19, atunci când vaccinul va fi disponibil.

Ori te vaccinezi pentru COVID-19, ori ești concediat! Pentru ce categorie de români ar fi obligatorie vaccinarea, ca să-și păstreze locurile de muncă

profimediaimages.ro

Prim-ministrul Scott Morrison a anunțat, în această săptămână, că guvernul a semnat un memorandum cu compania farmaceutică AstraZeneca din Australia, pentru a rezerva vaccinul promițător pregătit de Universitatea Oxford.

Guvernul din Australia speră ca vaccinul pentru COVID-19 să fie disponibil în țară la începutul anului viitor și dorește ca 95% din populație să se vaccineze.

Scott Morrison a declarat că vrea să facă acest vaccin pentru COVID-19 „cât se poate de necesar”, dar nu are puterea să îl facă obligatoriu.

Studiu alarmant! În ce măsură pot copiii să transmită noul coronavirus. „Trebuie ţinut cont de acest lucru, la redeschiderea şcolilor”

Totuși, Consiliul Firmelor Mici din Australia a propus de atunci schimbări legislative ce le-ar da angajatorilor puterea de a concedia angajații care vor refuza să se vaccineze pentru COVID-19.

„Dacă unul dintre angajații mei va refuza să se vaccineze, eu va trebui să îi pot să spun să plece, pentru că îmi amenință întreaga afacere”, a spus unul dintre angajatorii care sprijină această inițiativă legislativă.

Truc important, dezvăluit de cercetători! Cum îți dai seama dacă ți-ai pierdut mirosul și gustul pentru că ai COVID-19 sau pentru că ai răcit

Între timp, potrivit Daily Mail, ministrul Sănătrății, Greg Hunt, a spus că nu exclude posibilitatea de a-i lăsa fără beneficii pentru sănătate pe angajații care refuză să se vaccineze pentru COVID-19 sau să le refuze oamenilor care nu se vor vaccina accesul în țară, la graniță.

Măsurile cu privire la vaccinarea pentru COVID-19 i-ar putea afecta și pe românii care s-au stabilit în Australia.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri