Antena Căutare

Poliţiştii supraponderali, la dietă! Câți bani le-au fost promiși ca să slăbească

Poliţiştii supraponderali şi obezi din Mexic au fost plasaţi într-un program de dietă şi exerciţii fizice, implementat la nivel naţional. Agenții primesc și bani ca să slăbească.

Poliţiştii supraponderali, la dietă! Câți bani le-au fost promiși ca să slăbească
Polițiștii supraponderali in Mexic, puși să slăbească.

În Mexic, 75% dintre adulţi sunt supraponderali sau chiar obezi. În total, peste 1.000 de poliţişti şi poliţiste din capitala mexicană, dintr-un total de 83.000 de angajaţi, au acceptat să participe la acest program creat pentru a le impune o dietă severă, pentru a le ameliora sănătatea şi a-i face să devină mai eficienţi pe teren.

Aceştia primesc o primă lunară de 1.000 de pesos (aproximativ 50 de dolari americani) pentru a-i face să facă faţă mai uşor acestei situaţii, cel puţin în primele stadii ale regimului şi ale exerciţiilor fizice, considerate cele mai dificile.

Programul, intitulat „O poliţie sănătoasă", a fost implementat în urmă cu trei luni.

„Este un mijloc pentru a face faţă problemei pe care o avem în Mexic în legătură cu obezitatea şi sedentarismul", a explicat instructorul Javier Ramirez, care supraveghează antrenamentele fizice ale unor polițiști.

Rata obezităţii din Mexic este una dintre cele mai mari din America Latină, alături de cele înregistrate în Chile şi Bahamas, potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO). Flagelul obezităţii îi afectează şi pe copiii mexicani în procente din ce în ce mai îngrijorătoare.

Numărul bolilor asociate obezităţii şi greutăţii în exces este alarmant în această ţară, care are o populaţie de peste 120 de milioane de locuitori.

În 2018, 8,6 milioane de persoane au declarat că au fost diagnosticate cu diabet, iar alte 15 milioane suferă de hipertensiune, potrivit cifrelor comunicate de Institutul Naţional de Statistică şi Geografie (INEGI) din Mexic, potrivit Agerpres.

Problema este atât de gravă, încât a determinat în acest an Parlamentul mexican să adopte modificări în etichetarea alimentelor considerate „de exclus", altfel spus bogate în zahăr, sare şi grăsimi saturate.

Urmând exemplul unei abordări implementate în Chile, guvernul mexican va avertiza populaţia în legătură cu alimentele ce conţin aceste substanţe în procente exagerate, în pofida rezistenţei întâmpinate din partea reprezentanţilor industriei alimentare.

Partidul Conservator obţine o majoritate absolută de 365 de mandate în alegerile legislative anticipate; Partidul Laburi... Partidul Conservator al premierului Boris Johnson a câştigat alegerile din Regatul Unit cu o majoritate covârşitoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x