Antena Căutare

Populatia lumii va depasi 10 miliarde pana la sfarsitul secolului XXI

Organizatia Natiunilor Unite a facut o prognoza conform careia populatia planetei, acum la aproape sapte miliarde de oameni, va atinge noua miliarde pana in 2050 si zece miliarde pana la sfarsitul acestui secol, informeaza CNN.

Analiza arata ca pana in anul 2023 populatia va atinge opt miliarde, noua pana in 2041 si zece miliarde undeva dupa 2081. Cresterea populatiei se va manifesta, in principal, in tarile cu "fertilitate crescuta", din Africa sub-Sahariana, Asia, Oceania si America de Sud.

Cercetatorii au aratat ca variatiile, oricat de mici, ar putea duce la schimbari majore in rezultatele anuntate. O crestere minora a fertilitatii la nivel planetar ar duce populatia la 15,1 miliarde in 2100, in timp ce o scadere ar duce la un declin al populatiei, la 6,2 miliarde.

In ceea ce priveste speranta de viata la nivel global, prognoza este ca aceasta va creste, de la 68 de ani, cat este media acum, la 81 de ani in 2100, in special datorita progreselor medicinii, care va reduce numarul deceselor premature din Africa, cauzate de SIDA.

Sursa: Antena3

Romanii isi cumpara in Italia „prima casa”... WikiLeaks: In 2008, trupele americane s-au aflat la cateva sute metri de casa lui bin Laden...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x