Antena Căutare

Premierul portughez a demisionat, dupa ce Parlamentul i-a respins planul de austeritate

Jose Socrates, premierul portugez, si-a scris demisia, dupa respingerea de catre Parlament a noului sau program de austeritate, destinat sa "asigure" consolidarea fiscala si sa evite recurgerea la asistenta externa. El a avertizat ca o eventuala criza politica ar avea "consecinte dezastruoase" pentru tara, informeaza Euractiv.

"Criza politica din acest moment, va avea consecinte grave asupra increderii de care Portugalia are nevoie pe pietele financiare", a spus Socrates, a carui demisie vine in ajunul summit-ului UE, legat de raspunsul Uniunii la criza datoriilor.

"Astazi, toate partidele de opozitie au respins masurile propuse de guvern, pentru a evita un ajutor strain pentru Portugalia," a declarat Socrates, precizand ca opozitia fata de executiv a retras toate posibilitatile pentru guvernare.

Partidele de opozitie din Portugalia au votat ieri la unison respingerea noului program de austeritate, care, in ochii guvernul ar fi trebui sa garanteze reducerea deficitului public la 2% din PIB pana in 2013 si sa evite recurgerea la un ajutor extern.

Totodata, Opozitia si-a manifestat public dorinta de a indeparta guvernul lui Socrates, acuzat ca a mintit in privinta situatiei financiare a tarii si in privinta angajamentul luat fata de institutiile europene, privind un nou program de austeritate.

Sursa: Euractiv

Foto: sustainabilityawards.wordpress.com

Bulgaria: Jaf armat la o banca. Mai multe persoane, luate ostatice!... Primele imagini din interiorul centralei nucleare de la Fukushima!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x