Antena Căutare

Presa franceza: 85% dintre romani invata franceza pentru a cersi

Romanii sunt niste cersetori nespalati care abia acum invata sa citeasca. Asa suna ultimul atac al presei franceze impotriva romanilor. Si sunt doar o parte dintre afirmatiile defaimatoare. In sfarsit, au reactionat si autoritatile noastre. Au cerut masuri impotriva realizatorului emisiunii.



A fost apoi randul celor prezenti in studio pentru a lansa o suita de remarci xenofobe, care sugereaza ca romanii ar invata franceza pentru a cersi. Concluzia discutiei este una dura, dar usor de anticipat.

Reactia Ministerul Afacerilor Externe nu s-a lasat asteptata. Intr-un comunicat de presă postat pe siteul instituţiei, autoritatile de la Bucuresti au condamnat ferm atitudinea celor prezenti in platou fata de romani.

Comentariile care au apartinut atat moderatorului emisiunii, Laurent Ruquier, cat si invitatilor sai, dau dovada de o xenofobie evidenta, prin cliseele de factura negativa la adresa cetatenilor romani, care au fost promovate, in mod repetat, pe parcursul intregii emisiuni. {..} Referitor la emisiunea „On va s' gêner!", ambasada Romaniei la Paris s-a autosesizat imediat si a actionat pe langa institutiile abilitate - presedintele Consiliului Superior al Audiovizualului si conducerea radioului Europe 1 - pentru a condamna cu fermitate orice forma de discriminare si a solicitat luarea unor masuri imediate, se arata in comunicatul MAE.

Nu este pentru prima data cand jurnalistul Laurent Ruquie incurajeaza aprecierile publice defaimatoare la adresa romanilor. In aprilie 2010, pe cand modera emisiunea "On n'est pas couché" difuzata de postul TV France 2, unul dintre invitatii sai i-a imitat pe cersetorii romani din Hexagon.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Victorie diplomatica: Vot pozitiv pentru aderarea Palestinei la UNESCO. Romania s-a opus!... Vezi fotografia care i-a prevestit moartea lui Steve Jobs!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x