Antena Căutare

Presa straina: Certurile dintre Basescu si Sarkozy, lucru obisnuit la summiturile NATO

Divergentele dintre Nicolas Sarkozy si Traian Basescu sunt un lucru obisnuit la summiturile NATO, se arata pe Brussels Blog, gazduit de site-ul Financial Times. Articolul dezbate scrisoarea trimisa marti de Nicolas Sarkozy si premierul italian, Silvio Berlusconi, presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, pe tema Schengen.



O alta propunere controversata din aceasta scrisoare consta in schimbarea modului in care este guvernat spatiul Schengen. Berlusconi si Sarkozy considera ca trebuie aplicate reguli mai stricte statelor care sunt deja membre ale spatiului Schengen, dar si celor care aspira sa intre. Acasta propunere este "o lovitura clara la adresa Bulgariei si Romaniei", comenteaza sursa citata.

Disensiunile dintre Nicolas Sarkozy si omologul sau roman, Traian Basescu, au devenit astfel o caracteristica obisnuita a summiturilor recente ale Uniunii Europene, comenteaza jurnalistii straini. Toata aceasta dusmanie a inceput din cauza tratamentului aplicat de Sarkozy romilor din Franta si s-a agravat cand Guvernul francez s-a alaturat Germaniei pentru a bloca aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Atentat in Maroc: 14 morti si 20 de raniti... VIDEO! SUA: Un politist a lovit cu pumnul o femeie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x