Antena Căutare

Presedintele Mahmoud Ahmadinejad, audiat de Parlamentul iranian

Presedintele iranian Mahmud Ahmadinejad a fost convocat la Parlament pentru a raspunde la 10 intrebari, fapt fara precedent. Dupa ce a dat explicatiile cerute, Ahmadinejad a adaugat, ironic, ca, in locul deputatilor, ar fi gasit intrebari mai grele. Ahmadinejad este primul presedinte din istoria tarii convocat de Parlament de la fondarea Republicii Islamice in 1979.

Liderul iranian a fost convocat de un grup de deputati pentru a raspunde acuzatiilor de administrare defectuoasa a economiei tarii si de sfidare a liderului suprem, Ayatollahul Ali Khamenei. Ahmadinejad a fost acuzat, de asemenea, ca a incercat sa relaxeze regulile islamice privind vestimentatia femeilor sau a relatiilor dintre sexe, precum si irosirea fondurilor pentru subventiile de stat.


Mahmud Ahmadinejad a fost sfidator si a respins incercarile de a-l face de ras cu intrebari.

"Am fost pregatit sa raspund intrebarilor inainte de alegeri", a raspuns Ahmadinejad, referindu-se la cele mai recente sondaje de opinie parlamentare. "Dar m-am gandit ca ar putea avea un impact asupra rezultatului alegerilor si ca apoi as fi fost invinuit. Sunt cel mai usor de blamat", a adaugat presedintele iranian.

Cutremur cu magnitudinea de 6,4 in Papua Noua Guinee... Atac cu bata de baseball la o moschee in Franta: Un mort si un ranit grav...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x