Căutare Live

Purtarea măştii va fi obligatorie în tranportul în comun din Anglia de la 15 iunie

Cei care folosesc transportul în comun în Anglia vor fi obligaţi să poarte mască sau cel puţin să-şi acopere faţa din 15 iunie, cu scopul de a evita transmiterea noului coronavirus, a anunţat joi ministrul Transporturilor, Grant Shapps, scrie AFP.

"Trebuie să fim atenţi pentru ca toate măsurile de precauţie să fie luate", a declarat ministrul în timpul unei conferinţe de presă despre Covid-19. El a estimat că această măsură oferă o "protecţie, chiar dacă limitată, contra răspândirii virusului".

Controlorii vor putea interzice accesul în vehicule şi să dea amenzi.

Măsura a fost primită favorabil de sindicatele din transport, care solicită purtarea măştii, care până în prezent a fost doar recomandată.

Angajaţii care intră în contact cu călătorii vor trebui să aibă faţa acoperită.

Intrarea în vigoare a acestei măsuri coincide cu redeschiderea activităţilor "neesenţiale", precum magazinele de haine, de jucării sau librăriile.

Guvernul recomandă ca măştile chirurgicale să fie purtate de persoanele care au mai mult nevoie, precum cadrele medicale, Shapps sugerând ca restul să poarte măşti "pe care le puteţi confecţiona acasă".

Copiii foarte mici şi persoanele care au dificultăţi în a respira nu vor fi obligate să-şi acopere faţa.

Regatul Unit este a doua ţară din lume cea mai îndoliată de noul coronavirus. Număruld e decese se apropie de 40.000, cu 176 de noi decese anunţate joi, bilanţul fiind de 39.904.

Sursa : news.ro

Imagini dramatice! O bucată dintr-un sat, înghițită de mare! Opt case au fost distruse! Momentul a fost filmat! VIDEO... Actriţa Mary Pat Gleason, care a apărut în "Basic Instinct", "Friends" şi "Desperate Housewives...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri