Căutare Live

Purtarea măştii va fi obligatorie în tranportul în comun din Anglia de la 15 iunie

Cei care folosesc transportul în comun în Anglia vor fi obligaţi să poarte mască sau cel puţin să-şi acopere faţa din 15 iunie, cu scopul de a evita transmiterea noului coronavirus, a anunţat joi ministrul Transporturilor, Grant Shapps, scrie AFP.

"Trebuie să fim atenţi pentru ca toate măsurile de precauţie să fie luate", a declarat ministrul în timpul unei conferinţe de presă despre Covid-19. El a estimat că această măsură oferă o "protecţie, chiar dacă limitată, contra răspândirii virusului".

Controlorii vor putea interzice accesul în vehicule şi să dea amenzi.

Măsura a fost primită favorabil de sindicatele din transport, care solicită purtarea măştii, care până în prezent a fost doar recomandată.

Angajaţii care intră în contact cu călătorii vor trebui să aibă faţa acoperită.

Intrarea în vigoare a acestei măsuri coincide cu redeschiderea activităţilor "neesenţiale", precum magazinele de haine, de jucării sau librăriile.

Guvernul recomandă ca măştile chirurgicale să fie purtate de persoanele care au mai mult nevoie, precum cadrele medicale, Shapps sugerând ca restul să poarte măşti "pe care le puteţi confecţiona acasă".

Copiii foarte mici şi persoanele care au dificultăţi în a respira nu vor fi obligate să-şi acopere faţa.

Regatul Unit este a doua ţară din lume cea mai îndoliată de noul coronavirus. Număruld e decese se apropie de 40.000, cu 176 de noi decese anunţate joi, bilanţul fiind de 39.904.

Sursa : news.ro

Actriţa Mary Pat Gleason, care a apărut în "Basic Instinct", "Friends" şi "Desperate Housewives... FOTO | Pare sânge peste tot, 20.000 de TONE, dacă stai în zonă poți muri: "Nu pot să îmi imaginez cum ar fi să arde...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri