Antena Căutare

Atenție mare pentru toți românii din Italia! O femeie a fost amendată cu 6.000 de euro pentru că nu a declarat

O femeie de origine română, care muncește ca îngrijitoare de bătrâni în Italia, are de plătit suma de 6.000 de euro statului, pentru că timp de 5 ani nu și-a declarat veniturile.

În Italia, toate lucrătoarele din acest sector de activitate sunt obligate să depună declarația de venit, dacă acesta depășește 8 000 de euro anual, scrie jurnaldeemigrant.com

Românca din Rosignano Marittimo, provincia Livorno, care lucrează ca îngrijitoare de bătrâni, nu și-a depus declarația. Conform legilor acestei țări, trebuie declarată suma, dacă venitul anual a depășit suma precizată.

Citește și: Muncitori fără forme legale. Patronii sancționați cu amenzi usturătoare

Garda de Finanțe din Castiglioncello a înaintat datele Agenției Fiscale italiene și s-a constatat că femeia româncă are de plată ca taxe și impozite suma de 6.000 de euro pentru că nu a depus declarația fiscală pe o perioadă de cinci ani.

Din datele autorităților fiscale italiene în colaborare cu INPS (Institutul Național de Protecție Socială) a rezultat că îngrijitoarea româncă a primit între 2014-2018 inclusiv, suma de 51.000 de euro pentru munca sa, din care nu a dat statului impozitele cuvenite. În consecință, Agenția va lua măsuri de sancționare și recuperare a banilor cuveniți, scrie Il Tirreno, conform sursei precizate.

Formularul 730 sau Modello Unico în Italia, prevede următoarele:

Ca lucrător cu un contract de muncă înregistrat în Italia, personalul angajat în sectorul casnic percepe o retribuţie din care sunt reţinute contribuţiile de asigurări sociale, însă nu şi impozitul pe venit (IRPEF). Din acest motiv lucrătorii acestui acest sector au obligaţia să prezinte singuri declarația pe venitul obținut în anul anterior, cu ajutorul Formularului 730 sau Modello Unico, scrie aceeași sursă.

În caz de neprezentare a declarației de venit se riscă ulterior o solicitare de plată a impozitului cu majorări din partea autorității fiscale din Italia. Lipsa declarației de venit poate avea ca și consecință amenzi începând de la 250 de euro și care pot ajunge la sume de ordinul miilor de euro, precizează sursa.

Statul Islamic revendică atacul cu cuţitul de la Londra... Macron la Varşovia şi Cracovia pentru a relansa relaţiile cu Polonia, după doi ani de ”răceală”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x