Antena Căutare

S-au produs „cutremure de gheață” în SUA! Americanii au fost îngroziți! Ce a provocat fenomenul rar 

Un fenomen numit „cutremure de gheață” sau „crioseisme” a avut loc în orașul american Chicago, în toiul nopții, îngrozind locuitorii.

Un fenomen numit „cutremure de gheață” sau „crioseisme” a avut loc în orașul american Chicago, în toiul nopții, îngrozind locuitorii.

„Cutremurele de gheață” apar atunci când apa de sub pământ îngheață și se dilată, cauzând crăpături la nivelul solului și rocilor.

„A fost incredibil! Mi s-a făcut frică, am crezut că se aude cuptorul. M-am tot plimbat prin casă, toată familia era îmbrăcată, în caz că trebuia să fugim”, a declarat un localnic, potrivit CNN, citat de digi24.ro.

Zgomotul auzit de localnic nu provenea de la cuptor, ci de la așa-numitele „cutremure de gheață”. Bubuiturile încep să se audă atunci când temperatura scade mult și brusc, așa cum s-a întâmplat în Chicago, unde temperaturile pe timpul nopții au ajuns la -27 de grade Celsius.

Vortexul polar a adus temperaturi apropiate de cele din Antarctica sau de la Polul Nord în vestul mijlociu din SUA, acolo unde s-au resimțit și -48 de grade Celsius. Cel puțin 10 persoane și-au pierdut viața din cauza gerului extrem. Viscolul puternic și vântul de aproape 50 de km/oră au redus vizibilitatea la zero în unele state americane.

Peste 4.800 de zboruri interne au fost anulate miercuri și joi, iar în jur de 3.500 dintre acestea au fost zboruri din și spre Chicago.

Peste 400 de școli au fost închise! Pericolul asupra sănătății este imens!... Carnea provenită de la vaci bolnave din Polonia ar fi ajuns în 11 ţări europene, inclusiv în România, susţine Comisia Eu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x