„Infirmierele le dau telefoanele lor şi înregistrează ultimul adio”. Sorin a povestit cum se decide cine moare de coronavius, la Bergamo

Străzile din Bergamo sunt pustii. Liniștea absolută este întreruptă doar de sunetul ambulanțelor: „Se moare! Cei mai mulţi plâng, cei mai mulţi vor să vorbească ultima data cu copiii, cu nepoţii. Să le zică un ultim salut. Infirmierele le dau telefoanele lor şi înregistrează sau sună video ca să apuce să le spună ce au.”

Trebuie să învăţăm din lecţia dură a Italiei în lupta cu pandemia de coronavirus. Mesajele românilor din Peninsulă ne îndeamnă să luăm măsuri acum pentru a nu ajunge şi noi într-un scenariu dramatic.

Un român stabilit în Bergamo ne-a arătă tabloul negru al realităţii din Peninsulă.

„Lumea nu ia în serios ceea ce se întâmplă. Pare un film, dar nu este un film, este realitatea. Am ajuns într-un moment în care aici aud la fiecare cinci minute că trece salvarea. La fiecare cinci minute se face pielea de găină. pentru că este aşa o linişte bizară între două salvări... Nu am auzit-o până acum. Nu este nimeni pe stradă, toată lumea este băgată în casă”, a povestit Sorin Mocanu.

Cel puțin 20 de bătrâni infectați cu coronavirus, morți într-un azil din Madrid: „Au fost abandonați, lăsați să moară singuri”

Pe străzile din Bergamo, moartea a devenit o constantă.

„Încep oamenii să moară. Vecinul de acolo, vecinul din partea cealaltă. Vine salvarea, îi ia şi nu se mai întorc.”

„Spitalul din Bergamo e supraplin de oameni, foarte mulţi mor pentru că nu mai pot să fie ajutaţi cu ventilatoarele. Una e când vin 20 pe zi şi reuşeşti să îi tratezi. Alta e când vin 2.000 sau 3.000 sau 1.000. Unde îi bagi pe toţi? Se face un triaj. Adică la urgenţe se decide. Se decide cine moare şi cine trăieşte.

Foarte multe persoane, cunoştinţe de ale noastre ne trimit ce scriu medicii care sunt acolo, infirmierele. Se moare.

„N-o să pot să fiu lângă băiețelul meu, în ultimele lui zile de viață! Coronavirusul ne-a despărțit!”

Doar în zona mea ieri au fost 202 persoane moarte. Oamenii îşi dau seama că mor.

Cei mai mulţi plâng, cei mai mulţi vor să vorbească ultima data cu copiii, cu nepoţii. Să le zică un ultim salut. Infirmierele le dau telefoanele lor şi înregistrează sau sună video ca să apuce să le spună ce au.”

Sorin face un apel către români. Să nu lăsăm coșmarul din Italia să se repete la noi în țară.

„România va exploda cât de curând. Noi, în Bergamo, suntem la culmi. Sper ca de acum să scadă pentru că toată lumea este în casă şi lumea respectă regulile.

Lumea trebuie să înţeleagă ca nu e fake news, este realitatea cruntă. Ceea ce se va întâmpla.

În România nu avem spitalele pe care le avem aici. În Bergamo sunt spitale la nivel foarte înalt. Nu vorbim de un spital de la Sibiu sau de la Piteşti unde mergi şi zidurile sunt rupte în bucăţi că nimeni nu are grijă. Mi-e frică de ce se va întâmpla acasă.”

„Soțul meu ne-a lăsat. L-au dus deja la cimitir. Nu m-au lăsat să merg”. O româncă din Italia, despre viață și moarte în vremea coronavirusului

Parteneri
Ashley Graham a dansat în lenjerie intimă. Ce mesaj a vrut să transmită modelul plus-size
Modelul plus-size nu se sfiește să-și arate burtica de gravida. Ashley Graham a postat recent un videoclip în care a dansat în lenjerie intimă pentru a promova ideea acceptării de sine. De când a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, Ashley a părut mai fericită ca niciodată.
Catine.ro
Ultimele știri