Antena Căutare

„Al doilea val de coronavirus ar putea fi mai rău decât primul!”. Britanicii au făcut calculele! Când va începe și câți oameni va omorî

O avertizare a fost emisă de specialiști britanici, cu privire la cel de-al doilea val de coornavirus. Aceștia au spus când va începe și câte vieți ar putea costa, dacă nu vor fi luate acțiunile necesare în timp util.

„Al doilea val de coronavirus ar putea fi mai rău decât primul!”. Britanicii au făcut calculele! Când va începe și câți oameni va omorî
„Al doilea val de coronavirus ar putea fi mai rău decât primul!”. Britanicii au făcut calculele! Când va începe și câți oameni va omorî | Hepta

Potrivit specialiștilor britanici, cel de-al doilea val de coronavirus ar putea atinge apogeul în ianarie și februarie și ar putea ucide încă 120.000 de persoane infectate cu noul coronavirus, între lunile septembrie și iunie.

Această estimare se referă doar la posibilii pacienți cu COVID-19 din spitalele din Regatul Unit. În pus, la această estimare nu au fost luate în calcul eventuale noi măsuri precum instituirea de perioade de carantină ori distribuirea de tratamente ori vaccinuri împotriva noului coronavirus.

„Riscul ar putea fi redus dacă acționăm imediat”, au avertizat specialiștii britanici din spatele acestor estimări.

„Nu este o previziune, ci o posibilitate", a subliniat într-un comunicat profesorul Stephen Holgate, care a coordonat realizarea acestui raport de către 37 de experţi, comandat de guvernul Boris Johnson.

Raed Arafat a fost amenințat cu moartea! Un român, mesaj uluitor, apreciat de peste 1.000 de oameni, pe Facebook! „Game over, zdreanțo!”

Specialiștii au atras atenția, astfel, că este necesară o „pregătire intensă" chiar de acum pentru a reduce riscul ca serviciul public de sănătate, NHS, să fie sufocat în cursul iernii.

Până în prezent, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a raportat 44.830 de decese, iar unele cercetări provoacă temeri că noul coronavirus se va răspândi mai mult în anotimpul rece.

Previziune înspăimântătoare, de la ONU! Ce ar putea urma după pandemia de coronavirus. „130.000.000 de oameni ar putea fi afectați!”

Dacă raportul subliniază că există un „grad înalt de incertitudine" cu privire la evoluţia epidemiei de COVID-19, scenariul "celui mai rău caz rezonabil", pentru care trebuie făcute pregătiri, are în vedere o creştere a ratei de reproducere a virusului la 1,7 cu începere din septembrie. Această valoare, care corespunde unui număr mediu de persoane care pot fi infectate de un purtător de virus, se află în prezent la 0,7-0,9 în ţară.

Modelele stabilite pe baza unui asemenea scenariu arată un vârf al deceselor şi internărilor în spital în ianuarie şi februarie 2021 „similar sau mai rău" decât la primul val din primăvară şi care ar coincide cu vârful de activitate pentru sistemul spitalicesc generat de bolile sezoniere.

Specialiștii recomandă, între altele, punerea în aplicare a unei campanii de informare a publicului, precum şi recomandări destinate în special persoanelor fragile, creşterea capacităţii de testare şi protejarea împotriva celor mai grave efecte ale gripei prin vaccinarea persoanelor cu risc şi a personalului din sănătate.

Și-a atârnat copilul de marginea prăpastiei, ca să aibă de ce să râdă! Imagini uluitoare! VIDEO... Caz scandalos! O femeie asimptomatică a infectat cu noul coronavirus alte 71 de persoane, în mai puțin de 60 de secunde....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x