Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Stare de urgenţă în Australia! Locuitorii sunt evacuați cu nave de război, 500 de milioane de animale sălbatice au murit, oameni decedați se află printre flăcări

Este stare de urgenţă pe coasta de Est a Australiei, unde armata a fost chemată să ajute la cea mai mare operaţiune de evacuare din istoria regiunii.

Locuitorii sunt evacuați cu nave de război, 500 de milioane de animale sălbatice au murit, oameni decedați se află printre flăcări

Sunt mii de oameni în pericol. O parte au fost evacuaţi cu o navă de război şi duşi la loc sigur. Până acum, 19 oameni au murit în incendiile istorice de vegetaţie, iar bilanţul ar putea creşte. Alţi 28 sunt daţi dispăruţi.

Imaginile surprinse pe plaja din Mallacoota, în SV Australiei, par rupte dintr-un film despre apocalipsă.

Aerul este roşu, iar mai multe transportoare amfibie preiau oamenii care au fugit pe plajă ca să se salveze de flăcări.

Cu câteva genţi în care şi-au împachetat strictul necesar, familii întregi sunt duse pe rând la o navă militară ce aşteaptă în larg. Uriaşa ambarcaţiune poate adăposti şi o mie de oameni. De patru ori mai mulţi au nevoie de ajutor.

CITEȘTE ȘI: Australia, iadul de foc de pe planetă! Harta focurilor! Oamenii se refugiază în mare pentru a se salva de flăcări

Unii au reuşit să fugă la bordul propriilor maşini. Se roagă ca focul să nu îi ajungă din urmă. Alimentate de vânt, flăcările îşi pot schimba oricând direcţia.

Sunt mii de familii care au pierdut totul.

Premierul Scott Morrison a resimţit din plin nemulţumirea lor, ieri, când a vizitat una din zonele mistuite de flăcări. Oamenii îi reproşează modul în care a gestionat situaţia, dar şi că a plecat în vacanţă în Hawaii în plină criză:

"Cum rămâne cu oamenii care sunt morţi acum, domnule prim-ministru? Ce se va întâmpla cu cei care nu au unde să locuiască?", spun oamenii.

O suprafaţă de două ori cât teritoriul Belgiei a ars din septembrie, de când a început sezonul incendiilor. Norul uriaş de fum se vede şi din spaţiu.

Victime neajutorate în calea focului, 500 de milioane de animale sălbatice au murit doar în New South Wales.

O mie de focare ard în toată ţara, iar 200 sunt scăpate de sub control. Mâine sunt aşteptate 46 de grade Celsius.

Recomandari