Antena Căutare

SUA au tiparit sute de milioane de bancnote cu greseli

Sute de milioane de bancnote de 100 dolari sunt inutilizabile din cauza unui defect de fabricatie. Bancnotele, care urmau sa fie puse in circulatie in februarie, anul viitor, contin noi elemente de securitate care s-au dovedit prea complexe chiar si pentru masinile de tiparit.

Noua bancnota de o suta de dolari include, intre altele, o banda de siguranta in trei dimensiuni si o holograma de forma Clopotului Libertatii. Aceste elemente au afectat, insa, si procesul de productie iar, in final, s-a constatat ca o mare parte din bancnote prezinta defecte.

Hartia s-a indoit in timpul tiparirii iar pe un anumit spatiu nu s-a tiparit nimic. Pana acum au fost fabricate 1,1 miliarde de dolari din noua emisiune. Banii raman, deocamdata, in seifurile Rezervei Federale, pentru ca nu se stie cate dintre banconote au defecte.

Sortarea manuala ar dura 20 - 30 de ani, dupa estimarile specialistilor. Cu ajutorul unui sistem mecanic de sortare, acestia spera totusi sa separe bancnotele bune de cele defecte in numai un an de zile.

Foto: maxblogpress.com

Oprah si Paul McCartney, premiati la Gala premiilor Kennedy Center... UE refuza sa prelungeasca durata minima a concediului de maternitate la 20 de saptamani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x