Antena Căutare

Țara din Europa care își va schimba numele! Cum se va numi

Un alt nume pe harta Europei.

O țară din Europa își va schimba numele.

Macedonia, căci despre ea este vorba, a propus patru variante pentru o nouă denumire, cu scopul de a încheia disputa cu Grecia privind numele fostului stat iugoslav, pe care Atena îl consideră o ameninţare teritorială la adresa sa, a anunţat premierul Zoran Zaev, potrivit Gândul.info.

Skopje şi Atena au fost de acord anul acesta să intensifice negocierile pentru a încheia disputa care blochează aderarea Macedoniei la Uniunea Europeană şi NATO.

Țara din Europa care își va schimba numele! Cum se va numi

Macedonia, care speră că problema va fi rezolvată înainte de summitul NATO care va avea loc în luna iulie la Bruxelles, a sugerat folosirea unui calificativ geografic pentru a diferenţia denumirea celor două teritorii.

Noul nume pentru Macedonia va fi ales dintre următoarele variante: Republica Macedoniei de Nord, Republica Macedoniei de Sus, Republica Macedonia Vardar şi Republica Macedoniei (Skopje).

TRAGEDIA anunțată la primele ore ale dimineții. Peste 20 de MORȚI. „Bestia din Est” este acum ÎN ROMÂNIA!!!... Imaginile fac înconjurul Europei! "Morţii şi răniţii au fost duși laolaltă la spitale!" Două trenuri s-au cioc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x