Antena Căutare

Trei femei sunt laureatele Premiului Nobel pentru Pace 2011: Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee si Tawakkul Karman

Premiul Nobel pentru Pace a fost castigat de trei persoane. Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee si Tawakkul Karman sunt cele trei laureate din 2011.


Leymah Gbowee este un activist pentru pace din Africa, responsabila pentru organizarea unei miscari care a pus capat celui de-al doilea razboi civil din Liberia.

2011/10/07//394165-gbowee.jpg

Membra de baza a Congregatiei Yemenite pentru Reforma, sau Al-Islah, Tawakkul Karman este politician si activist pentru drepturile omului, care a pus bazele si conduce grupul Femeile Jurnalist Fara Lanturi.

2011/10/07//394166-tawakkul_karman.jpg

Ellen Johnson Sirleaf

2011/10/07//394164-ellen-johnson-sirleaf.jpg


Printre personalitatile cu sanse foarte mari la Premiul Nobel pentru Pace se numarau si Sima Samar, prima femeie care a devenit ministru in Afganistan. Medic de profesie, Sima este si presedintele Comisiei Independente pentru Drepturile Omului din Afganistan.

Evenimentele din nordul Africii recomandau pentru Premiul Nobel doua femei pentru activitatea dinaintea si din timpul protestelor din Tunisia si Egipt.

Lina Ben Mihenni este un blogger din Tunisia, care a criticat guvernul inainte de revolta poporului, modalitatea pasnica in care a decis sa protesteze o faceau un candidat solid pentru Premiul Nobel.

Israa Abdul-Fattah este un activist pentru democratie din Egipt, iar premiul pentru ea ar fi insemnat o recunoastere internationala care ar fi adus un sprijin miscarilor populare di lumea araba.

Doctorul care a ajutat CIA la prinderea lui Bin Laden, acuzat de inalta tradare... Ungurii refuza inchiderea fabricii Nokia de la Komarom. Guvernul maghiar aloca 9 mil. € pentru firma finlandeza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x