Antena Căutare

Trump atacă presa după ce a fost criticat pe tema scandărilor susţinătorilor săi

Donald Trump a atacat vineri acoperirea media - pe care a catalogat-o drept ”nebună” - a strigătelor proferate de către aproximativ 100 dintre susţinătorii săi, care au cerut miercuri ”să fie trimisă înapoi” din Statele Unite o aleasă democrată de origine somaleză, Ilhan Omar, relatează AFP.

”Trmiteţi-o înapoi! Trmiteţi-o înapoi!”, au scandat miercuri seara, în North Carolina, susţinători ai miliardarului republican, la unul dintre mitingurile sale, vizând-o pe aleasa democrată în Camera Reprezentanţilor Ilhan Omar - una dintre primele două femei musulmane alese în Congresul american.

Supus unui potop de critici după acest incident, Donald trump a replicat vineri, denunţând ”alianţa nesănătoasă” între presă şi opoziţia democrată.

”Este incredibil să vezi cum presa a înnebunit pe tema scandărilor «trimiteţi-o înapoi», într-o sală plină... dar rămâne total calmă şi acceptă declaraţiile cele mai josnice şi îngreţoşătoare făcute de cele trei alese din stâmga radicală”, a scris Trump pe Twitter.

”Presa de masă, care şi-a pierdut orice credibilitate, a devenit oficial sau neoficial un nou Partid Democrat de Stânga Radicală”, a adăugat el.

”Este jalnic de văzut!”, apreciază şeful statului american.

Locatarul Casei Albe s-a angajat, din weekend, într-o bătălie verbală cu mai multe alese democrate în Camera Reprezentanţilor, între care şi Ilhan Omar, provenind din rândul minorităţilor, pe care le-a îndemnat ”să plece” din Statele Unite dacă ”nu le plac”.

Donald Trump a încercat joi să se distanţeze de scandările susţinătorilor săi, însă fără să convingă.

”Asta nu mi-a plăcut. Nu sunt de acord cu asta”, a declarat el, dând asigurări - împotriva evidenţei - că a încercat să-i întrerupă reluând rapid cuvântul.

”Sunt convinsă că este un fascist”, i-a replicat joi Ilhan Omar preşedintelui american.

”Coşmarul (lui Donald Trump) este să vadă o refugiată somaleză ajungând în Congres”, a tunat ea.

”Vom continua să fim coşmarul acestui preşedinte, pentru că politica sa este un coşmar pentru noi”, a avertizat aleasa democrată.

Camera inferioară a Congresului american, majoritar democrată, a condamnat în mod oficial, marţi, printr-o rezoluţie, ”declaraţiile rasiste” ale lui Donald Trump.

Sursa : news.ro

Video. Explozie puternică la o uzină de gaz din China! „Deflagrația a spart geamuri pe o rază de trei kilometri”... Dorul i-a sfâșiat inima! O copilă a încercat să se sinucidă, după ce a fost separată de tatăl ei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x