Antena Căutare

Turcia a masat blindate la granita cu Siria

Mai multe tancuri ale armatei turce au fost vazute inaintand vineri dimineata spre granita cu Siria. "Tot ceea ce intentionam este pacea si securitatea in regiunea noastra", a afirmat premierul Recep Tayyip Erdogan.

Turcia a masat blindate la granita cu Siria
| EPA / Intact Images

"Nu avem in intentie sa declansam un razboi pentru ca am vazut cu totii consecintele confruntarilor din Irak si Afganistan. In acelasi timp, Ankara este suficient de puternica pentru a-si apara cetatenii si granitele. Nu recomand nimanui sa testeze hotararea noastra in aceasta privinta", a mai spus primul ministru turc, potrivit AFP.

Parlamentul de la Ankara a autorizat ieri guvernul sa desfasoare operatiuni militare in Siria, ca reactie la tirurile siriene. Mandatul este prevazut pentru un an si vizeaza strict protejarea frontierelor tarii.

Tiruri cu mortiere dinspre Siria au facut cinci morti si 11 raniti miercuri la Akcakale, un sat turc in apropierea frontierei siriene unde au loc lupte intre armata loiala regimului de la Damasc si rebelii sirieni.

Emotionant: O mama disperata incearca sa impiedice autoritatile sa ii ia fetele... Oficial rus: "Romania a platit cu tezaurul faptul ca a ocupat Basarabia ruseasca si s-a numarat printre agresorii U...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x