Antena Căutare

UE refuza sa prelungeasca durata minima a concediului de maternitate la 20 de saptamani

Statele membre ale Uniunii Europene nu vor prelungi durata minima a concediului de maternitate la 20 de saptamani. Oficialii UE au respins o prupunere care viza prelungirea perioadei in care mamele pot sta acasa cu bebelusii, informeaza AFP.

„Majoritatea statelor membre considera ca Parlamentul a mers prea departe propunand o prelungire a concediului da maternitate la 20 de saptamani, cu o remuneratie de 100 la suta din salariu. Aceasta nu este o baza de negociere",


La finalul lunii trecute, Parlamentul European a votat in favoarea unui text referitor la prelungirea concediului de maternitate. De asemenea, parlamentarii au solicitat statelor care inca nu o fac sa recunoasca principiul unui concediu de paternitate de cel putin doua saptamani continue, platit tot cu 100 la suta.

Ministrul a adaugat ca guvernele europene sunt deschise ideii de a instaura un concediu de maternitate minim de 18 saptamani, asa cum a propus la inceput Comisia Europeana.

Printre statele care s-au opus adoptarii acestei propuneri se numara Marea Britanie si Franta, ai caror reprezentanti sustin ca prelungirea concediului de maternitate ar determina costuri bugetare suplimentare importante.

In UE, durata minima a concediului de maternitate este de 14 saptamani.

SUA au tiparit sute de milioane de bancnote cu greseli... Inundatii puternice in Albania. 14.000 de oameni au fost evacuati din zonele afectate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x