Antena Căutare

Unul dintre rivalii lui Boris Johnson în cursa la Downing Street, Rory Stewart, demisionează din Partidul Conservator şi anunţă că nu va mai candida la un nou mandat în Parlament

Deputatul britanic Rory Stewart, care a creat o surpriză în cursa la Downing Street printr-o campanie pe reţele de socializare şi o abordare moderată a Brexitului, a anunţat vineri că nu va mai candida în următoarele alegeri legislative, relatează AFP.

Deputatul britanic Rory Stewart, care a creat o surpriză în cursa la Downing Street printr-o campanie pe reţele de socializare şi o abordare moderată a Brexitului, a anunţat vineri că nu va mai candida în următoarele alegeri legislative, relatează AFP.

Rory Stewart, în vârstă de 46 de ani - un aventurier şi un agent secret potrivit presei -, face parte dintre cei 21 de deputaţi conservatori rebeli sancţionaţi cu excluderea după votul împotriva premierului Boris Johnson într-un vot crucial, luna trecută, în Camera Comunelor.

Subliniind ”marele privilegiu” pe care l-a reprezentat pentru el faptul de a-şi ”servi” circumscripţia din nordul Angliei timp de zece ani, el a anunţat ”cu tristeţe”, pe Twitter, că nu va candida la un nou mandat, în contextul în care criza Brexitului face de neocolit alegeri legislative anticipate.

El a anunţat totodată că a părăsit Partidul Conservator.

Eliminat în al treilea tur de vot în alegerile în vederea succesiunii Theresei May la şefia partidului şi astfel la postul de premier, Rory Stewart a demisionat din Guvern înainte de venirea la putere a lui Johnson. El era ministrul Dezvoltării Internaţionale în Guvernul May.

În campanie, el s-a distins ca singurul candidat care s-a opus în mod ferm unei ieşiri a Regatului Unit din Uninea Europeană (UE) fără un acord (”no deal”) cu Bruxellesul.

Clasat al patrulea în urma unei abile campanii pe reţele de socializare, el l-a întrecut cu patru voturi pe numele greu Sajid Javid, ministru al Finanţelor în Guvernul Johnson.

Rory Stewart a fost guvernatorul adjunct al provinciilor din sudul Irakului după invazia coaliţiei conduse de Statele Unite în 2003.

El a traversat singur Afganistanul, în 2002, un periplu pe care îl povesteşte într-o carte care a devenit un best-seller.

Sursa : news.ro

„Ești un gândac jegos!”. Elev umilit de un coleg de școală și pus de agresor să-i pupe pantofii pentru a nu fi bătut... O bătrână a fost găsită datorită unui copil de doar zece ani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x