UPDATE: Bilanţul accidentului a fost revizuit la 14 răniţi / Peste 44 de oameni au murit, după ce un avion de pasageri s-a prăbuşit în Sudanul de Sud

 

Cel puţin 44 de oameni au murit luni după ce un avion de pasageri s-a prăbuşit în Sudanul de Sud, relatează Daily Mirror.

UPDATE: Bilanţul accidentului de avion din Sudanul de Sud a fost revizuit la 14 răniţi, a anunţat ministrul Informaţiei din statul Wau, unde a avut loc incidentul, citat de AFP. Bilanţul anunţat iniţial era de 44 de morţi.

„Am primit 14 pacienţi care au fost internaţi (…) şi sunt în stare gravă”, a declarat ministrul Bona Gaudensio.

Directorul companiei sud-sudaneze South Supreme Airlines, Gabriel Ngang, a declarat că la bordul aeronavei se aflau „40 de pasageri şi cinci membri ai echipajului”.

El a precizat pentru National Courier că toţi pasagerii au fost evacuaţi în viaţă. Aeronava efectua o cursă între capitala ţării, Juba, şi Wau, dar nu a precizat circumstanţele incidentului.

Potrivit unei surse aeroportuare, accidentul ar fi fost provocat de condiţii meteorologice dificile.

„Vizibilitatea nu era bună, iar (avionul – n.r.) ateriza de la est spre vest şi s-a prăbuşit la capătul pistei”, a spus un inginer de la aeroport, Paul Charles, precizând că el crede că „pilotul nu vedea bine pista”.

Aeronava s-a prăbuşit pe aeroportul Wau. Numeroase echipe de pompieri, dar şi o mulţime de curioşi se află la locul accidentului.

Potrivit unor imagini de la locul accidentului, aeronava pare să se fi rupt şi să fi ars aproape în totalitate.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe