Antena Căutare

UPDATE! Duminica alegerilor: generale in Serbia, legislative in Grecia

In afara turului doi al prezidentialelor din Franta, unde socialistul Francois Hollande si actualul presedinte Nicolas Sarkozy sunt despartiti in sondaje doar de 4 puncte, duminica, 6 mai 2012, au loc alegeri generale in Serbia si legislative, in Grecia.

UPDATE 23.40: Presedintele in exercitiu pro-european Boris Tadici si nationalistul populist Tomislav Nikolic se vor confrunta in al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Serbia la 20 mai, conform estimarilor realizate de CESID, un orgamisn independent care a supravegheat scrutinul, transmite AFP. Boris Tadici a obtinut 26,8% din voturi iar adversarul sau 25,6%.

UPDATE 20.20: Formatiunea neonazista Chryssi Avghi va avea pentru prima oara membri in Parlamentul grec, dupa ce a obtinut intre sase si opt la suta din voturi in scrutinul parlamentar, conform sondajelor efectuate la iesirea de la urne, informeaza AFP.

UPDATE 19.50: Cele doua partide proausteritate din Grecia - Pasok (socialisti) si Noua Democratie (dreapta) - au suferit un regres in scrutinul din Grecia, obtinand intre 31 si 37 la suta din voturi, fata de 77,4 la suta in 2009, conform sondajelor efectuate la iesirea de la urne.

Grecii sunt chemati la urne, in cadrul unui scrutin legislativ crucial pentru relansarea economica a Greciei. Liderul conservator grec Antonis Samaras, care a fost marginalizat de tabara sa in anii '90, aflat la conducerea unui partid, Noua Democratie (ND), umilit la ultimele alegeri legislative, este favorit in sondaje.

Antonis Samaras ar putea pierde insa postul de premier, in favoarea unei personalitati mai consensuale, in functie de raportul de forte cu socialistii in cadrul unei probabile coalitii, noteaza presa elena.

Pe de alta parte, peste 6,7 milioane de cetateni sarbi sunt chemati duminica la urne in cadrul alegerilor prezidentiale, parlamentare, provinciale si locale, un scrutin considerat decisiv pentru viitorul european al Serbiei. Iar, pentru prima data dupa destramarea Iugoslaviei, la inceputul anilor 1990, dezbaterile au fost dominate de probleme economice, criza din Kosovo trecand pe planul doi. Serbia se confrunta cu un somaj-record, de 24%, si cu o economie aflata in stagnare.

Principalele doua tabere, cea a presedintelui demisionar Boris Tadici si a Partidului Democrat (DS), precum si cea a conservatorului populist Tomislav Nikolici si a Partidului Sarb al Progresului (SNS, de opozitie) promit locuri de munca si sosirea investitorilor straini, dar si combaterea coruptiei si a economiei subterane.

Inundatii devastatoare in Nepal: cel putin 15 morti si peste 40 de disparuti... UPDATE! Oficial: Francois Hollande, noul presedinte al Frantei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x