Antena Căutare

Victorie medicală: Primul pacient vindecat de coronavirus a fost externat luni din spital. Acesta este perfect sănătos și poate duce o viață normală

Un bărbat diagnosticat cu coronavirus și internat în stare gravă la spital a fost vindecat și externat din spital lui. Acesta s-a vindecat complet și poate duce o viață normală de acum încolo, scrie agenția chineză de presă Xinhua

Victorie medicală: Primul pacient vindecat de coronavirus a fost externat luni din spital. Acesta este perfect sănătos și poate duce o viață normală
Victorie medicală: Primul pacient vindecat de coronavirus a fost externat luni din spital.

Acesta a fost externat din spitalul Universitar Nanchang, fiind complet vindecat. Bărbatul a fost externat dintr-un spital din provincia Jiangxi din China de Est, fiind și primul pacient din regiune vindecat complet.

În vârstă de 38 de ani, bărbatul a fost internat în stare critică pe 23 ianuarie, a declarat Xu Fei, director adjunct al Secției de Boli ale Sistemului Respirator din cadrul spitalului Universitar Nanchang. Starea sa s-a îmbunătățit semnificativ la doar câteva zile după tratament, potrivit sursei citate.

Însă, un grup de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Hong Kong (HKU) au lansat un avertisment în ceea ce priveşte o accelerare a propagării coronavirusului, care a provocat 81 de decese în China, potrivit autorităţilor.

În total, 2.744 de cazuri au fost confirmate oficial în această ţară, printre care şi cel al unui bebeluş de nouă luni, iar suspiciunile de îmbolnăviri s-au dublat într-un interval de 24 de ore, ajungând la aproape 6.000.

„Trebuie să ne pregătim pentru situaţia în care această epidemie specifică va deveni o epidemie mondială”, a declarat Gabriel Leung, conducătorul unei echipe de cercetători de la HKU. „Măsuri importante şi draconice pentru limitarea deplasărilor populaţiei ar trebui impuse cât mai curând posibil”.

Ma Xiaowei, directorul Comisiei Naţionale pentru Sănătate (CNS), care are rang de ministru în China, a precizat duminică că noul virus are o perioadă de incubaţie de până la două săptămâni, iar transmiterea este posibilă şi în perioada de incubaţie, altfel spus chiar înainte de apariţia simptomelor.

Pe baza unor modele matematice ale propagării virusului, echipa condusă de Leung a estimat că numărul real de infectări este cu mult superior bilanţului comunicat de autorităţi, care nu iau în calcul decât cazurile depistate în mod formal.

„Numărul cazurilor confirmate care prezintă simptome ar trebui să fie de ordinul 25.000-26.000 în ziua Noului An Chinezesc”, care a fost sâmbătă, a estimat luni Leung cu prilejul unei conferinţe de presă la Hong Kong, demonstrând cu ajutorul unor reprezentări grafice.

(sursa: Digi24)

Michel Barnier avertizează la Dublin împotriva unei ruperi brutale a negocierilor cu Londra după Brexit, în cazul în car... FOTO | Ai curaj să privești? Așa arată piețele ilegale de unde s-ar fi răspândit coronavirusul: animale sacrificate târâ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x