Antena Căutare

VIDEO! Republica Democrata Congo, in doliu: 200 de morti si alte sute de raniti in urma unei explozii

Peste doua sute de oameni si-au pierdut viata ieri si alte cateva sute au fost raniti, dupa ce un depozit de arme din capitala a sarit in aer. Explozia a fost atat de puternica incat a provocat daune pe o raza de zece kilometri.

Depozitul de arme s-a cutremurat pentru prima data la putin timp dupa ora locala opt.

Potrivit unui oficial cu care am discutat in urma cu cateva minute, multi oameni au fost omorati pe loc inauntrul caselor, cand a avut loc explozia. Si nu au fost dusi la spital.

In urmatoarele ore s-au produs mai multe explozii care au pus la pamant cladirile din apropiere. Iar numarul victimelor a crescut. Pana acum autoritatile au numarat peste doua sute de cadavre. Cateva sute de oameni au ajuns la spital si mii de congolezi, s-au refugiat pe strazi, de teama ca ar putea sa cada tavanul pe ei.

Chiar si la 10 km de locul exploziei, peretii au fost zguduiti si a cazut tencuiala de pe tavan. Potrivit oamenilor din Brazzavile, aceasta a fost o scena a dezastrului.

Exploziile au fost atat de puternice incat multi localnici s-au temut ca tara lor a fost atacata. Autoritatilor nu le-a fost deloc usor sa-i convinga ca nu se afla in razboi.

Oficialii incearca acum sa previna o noua explozie si sa-i salveze pe cei ramasi sub daramaturi. Multi se asteapta ca bilantul tragediei sa creasca.

Un eveniment similar a avut loc in Yemen anul trecut, cand peste 150 de oameni au murit in urma mai multor explozii produse la o fabrica de munitie din orasului Jaar.

Asadar, numarul mortilor e in continua crestere. O singura morga din Brazzaville a numarat peste 130 de corpuri si a primit vestea ca urmeaza sa vina si altele. Alte peste 70 de persoane decedate au fost inregistrate la un spital din oras.

Intre timp, autoritatile au facut declaratii oficiale, in incercarea de a calma masele de oameni. Se pare ca oficialii dau vina pe un scurt-circuit, chiar daca nu au finalizat




Foto:abc.net.au

Turcia: O bomba a explodat langa biroul premierului din Ankara... Grecia scoate la vanzare o portiune din insula Corfu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x