Antena Căutare

VIDEO! Ultima zi de campanie in Rusia: Putin, marele favorit

Vineri se incheie campania pentru alegerile prezidentiale din Rusia, de duminica. Cu o singura exceptie, adversarii sai sunt vechi politicieni de la care alegatorii nu au motive sa astepte vreo schimbare in bine. Acesta acuza opozitia de cele mai sinistre planuri.

Acuzatiile i-au indignat pe ceilalti patru candidati, dintre care cel mai proeminent este liderul comunist Ghennadi Ziuganov. Acesta candideaza, fara succes, la presedintie inca de pe vremea lui Boris Eltin si se straduieste sa se convinga, singur, ca de aceasta data va castiga.

Adversarii liberali ai lui Putin isi pun speranta in tanarul miliardar Mihail Prohorov, nou venit pe scena politica. Dar, in ciuda averii si staturii de baschetbalist, Prohorov n-a reusit sa se impuna si se gandeste deja la ce va face dupa ce va pierde alegerile.

Un alt candidat, excentricul Vladimir Jirinovski este un veteran al politicii rusesti, remarcat mai ales prin gesturi ciudate si scandaloase. Cu toate acestea, are inca destui adepti si este cotat cu aproape zece procente din electorat.

Ultimul candidat, Serghei Mironov, era pana de curand un partizan al lui Putin si, chiar daca acum il mai critica, pare sa se fi inscris in cursa mai mult de forma.

Rezultatul alegerilor poate fi anticipat la un magazin din Moscova, care vinde papusi traditionale cu chipurile tuturor candidatilor, in vesminte cat mai potrivite cu profilul lor. Cel mai mare succes il are, bineinteles, Putin. Faptul nu este fara importanta deoarece o papusa costa intre 800 si 1000 de dolari, din care o parte merge spre actiuni de binefacere.




Foto:EPA/Intact Images

FOTO! Cum arata bomba artizanala plasata in metroul din Atena de teroristii de stanga... Aproximativ 48 de milioane de iranieni sunt chemati la urne pentru scrutinul legislativ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x