Un fenomen rar și spectaculos s-a înregistrat recent în localitatea Goulburn, din Australia. Aceasta a fost acoperită, într-un timp foarte scurt, de o imensă pânză de păianjen țesută de mii de arahnide.
Întreaga suprafață a satului — case, mașini, copaci și drumuri — a fost învăluită într-un 'borangic' alb. Era ca și cum casa ar fi fost 'abandonată, iar păianjenii ar fi pus stăpânire pe ea', a declarat un localnic pentru cotidianul 'Sydney Morning Herald'.
Oamenii de știință au apreciat că această invazie de păianjeni va înceta imediat ce temperatura din zonă va crește. Ei au explicat că, în perioadele de migrație, femelele depun pe plante ouă în coconi de mătase, iar după ce ies din ouă, exemplarele tinere urcă spre partea superioară a vegetației lăsând în urma lor un fir mătăsos, care este purtat de vânt. Pânza țesută în acest fel ia forma unei parașute și le permite micilor păianjeni să se deplaseze cu mai multă ușurință pe distanțe foarte mari. În acest fel, arahnidele pot ajunge ușor până la altitudini de 3.000 de metri și pot parcurge mii de kilometri aproape fără efort.
Impresionantul fenomen din Goulburn s-a produs din cauza abundentelor intemperii înregistrate în zonă în luna aprilie. Păianjenii care trăiau pe sol sau în pământ au fost nevoiți să urce pe plante pentru a evita umezeala, așa încât această metodă de deplasare spre partea superioară a vegetației, folosită în general doar de păianjenii tineri, a fost utilizată, de data aceasta, de familii întregi, ducând și la considerabila lor creștere numerică în anumite părți.
Sursa: agerpres.ro
Cutremurător! Un bloc de NOUĂ ETAJE s-a prăbușit în urma unei alunecări de teren devastatoare... Decizie surprinzătoare! A fost votată legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex...