Antena Căutare

Vladimir Putin: Diferendul transnistrean, rezolvat pe baza integritatii Moldovei

Rusia va continua sa caute solutii pentru rezolvarea diferendului transnistrean pe baza suveranitatii, integritatii teritoriale si statutului neutru al Republicii Moldova, prin stabilirea unui statut special pentru Transnistria, potrivit unui decret semnat luni de noul presedinte rus, Vladimir Putin.

De asemenea, in decretul prezidential privind "Masurile care trebuie aplicate pentru politica externa a Federatiei Ruse", Putin afirma ca Moscova va continua politica de dezvoltare a cooperarii cu tarile din Comunitatea Statelor Independente (CSI) in domeniile social, economic, umanitar si al aplicarii legii.

Iar textul subliniaza si consolidarea Organizatiei Tratatului de Securitate Colectiva si imbunatatirea mecanismelor pentru a raspunde provocarilor actuale si amenintarilor, precum si potentialul sau de garantare a pacii.

In acelasi timp, Moscova va continua eforturile de rezolvare a conflictului din Nagorno-Karabah prin interactiunea cu alte state ale Grupului de la Minsk si cu respectarea principiilor prevazute de declaratiile comune ale presedintilor Rusiei, SUA si Frantei, din 2009-2011, continua textul.

Ucraina: Iulia Timosenko va inceta greva foamei... Liderul socialistilor din PE: O saptamana foarte buna, prin alegerea lui Hollande si investirea lui Ponta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x