Antena Căutare

Warren Buffett a avut venituri din investitii de 62,8 mil.$. Vezi ce impozit mic a platit

Venitul din investitii obtinut anul trecut de Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, a fost de 62,8 milioane de dolari, insa impozitele platite statului nu au depasit 6,9 milioane de dolari.



In aceste conditii, cuanmtumul impozitelor federale a reprezentat doar 6,9 milioane de dolari, adica 17,4%.

Culmea ironiei este ca totusi Buffett plateste ceva. Potrivit unor surse citate de agentiile de presa, in 2009, peste 1.400 de milionari nu au platit niciun fel de impozite.

Congresmenului republican Tim Huelskamp i-a cerut milionarului american sa-si declare venitul impozabil, dupa ce presedintele Barack Obama a introdus asa-numita „regula Buffett", de crestere a taxelor.

Regula a fost creata pentru a pune capat taxarii scazute a veniturilor din investitii ale milionarilor, comparativ cu impozitele platite de clasa de mijloc pe salarii.

La vremea aceea, Warren Buffett cerea ca ultra-bogatii sa plateasca mult mai mult prin intermediul impozitelor, sugerand chiar majorarea de catre guvern a cotelor.

In aceste conditii, Huelskamp i-a scris lui Buffett: „Cel mai simplu mod de a oferi substanta cererii este de a va publica cat mai curand nivelul impozitelor platite, pentru ca politicienii si americanii care i-au ales sa constientizeze cat de veridice sunt impozitele".

In replica, Warren Buffett a spus ca se va conforma acestei sugestii daca si alti oameni de afaceri cu venituri foarte inalte o vor face.

Pe de alta parte, Buffett este cunoscut pentru actiunile sale caritabile, in special pentru cele destinate eradicarii foametei din Africa.

Sursa: Financiarul

VIDEO! Reprezentant FMI, atacat cu oua in timpul discursului... SPECIAL: Cum i-a dat Romania teapa unui camatar nigerian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x