Antena Căutare

Zeci de urși koala au fost rași cu buldozerul, într-o pădure de eucalipt din Australia

Zeci de urși koala au fost găsiți morți sau răniți într-o pădure de eucalipt din statul australian Victoria, relatează BBC. Aceasta, în condițiile în care zeci de mii de koala au pierit în incendiile de vegetație devastatoare din Australia, iar specia a fost catalogată ca „vulnerabilă”.

Zeci de urși koala au fost rași cu buldozerul, într-o pădure de eucalipt din Australia Galerie
Koala | Hepta

Arborii de eucalipt au fost defrişaţi de o companie numită Midway până în noiembrie şi apoi plantaţia a fost predată unui proprietar local. După ce pădurea a fost tăiată, unii urși koala muriseră de foame în puținii arbori rămași. Alții se pare că au fost uciși de buldozere, în timpul curăţării resturilor de copaci

Aproximativ 80 de urși koala au supraviețuit. Aceștia au fost luați de pe plantație pentru a putea fi îngrijiți.

Zeci de urși koala au fost rași cu buldozerul, într-o pădure de eucalipt din Australia

Koala

Sute de koala au fost ucişi în timpul exploatării plantaţiei de eucalipt în statul Victoria din Australia, declanşând o anchetă, au anunţat activişti australieni.

O localnică, Helen Oakley, a postat un video pe Facebook, spunând: „Sunt urși koala morți. Mame ucise cu puii lor. Australia ar trebui să-ţi fie ruşine. Avem nevoie de ajutor”.

Grupul Animals Australia a trimis voluntari în pădurea tăiată pentru a încerca să salveze cât mai multe animale. A fost totuși necesară eutanasierea a 25 de koala, potrivit unui reprezentant al Ministerului Mediului.

Animals Australia a precizat că verifică posibile încălcări ale legii în acest caz.

„Prin lege, companiile care dețin aceste plantații trebuie să aibă oameni care să identifice copacii în care se află urși koala înainte ca aceștia să fie tăiați, astfel încât animalele să fie îndepărtate în siguranță. Au de asemenea responsabilitatea legală să asigure bunăstarea animalelor, după tăierea pădurilor”, potrivit organizației.

Ministerul Mediului a anunțat că investighează acest incident.

Donald Trump a confundat statele Kansas şi Missouri într-un mesaj de felicitare pe Twitter după finala Super Bowl... Turcia ripostează unor tiruri ale regimului sirian soldate cu mai mulţi morţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x