Antena Căutare

Haos pe litoralul românesc! Opt restaurante au fost închise! Autoritățile au dat amenzi usturătoare și au retras de la comercializare tone de produse preparate

E prăpăd pe litoralul românesc. Nici bine nu a început sezonul estival, căci amenzile au început să ”curgă”. Ba mai mult, la un prim control făcut de reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor opt unități de alimentație publică au fost închise temporar și amendate cu 70.000 de lei.

E prăpăd pe litoralul românesc. Nici bine nu a început sezonul estival, căci amenzile au început să ”curgă”. Ba mai mult, la un prim control făcut de reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor opt unități de alimentație publică au fost închise temporar și amendate cu 70.000 de lei. De asemenea, peste 100 de kilograme de produse preparate au fost retrase de la comercializare şi distruse.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat, marţi, că la sfârşitul săptămânii trecute a fost efectuată o acţiune de control în localitatea Eforie, fiind verificate mai multe unităţi de alimentaţie publică, printre care restaurante, terase şi fast-food-uri.

Astfel, echipele de control au descoperit la un restaurant mai multe ciorbe preparate cu o zi înaintea efectuării verificării, fiind socotite produse nesigure pentru consumatori de către comisarii CJPC în condiţiile în care legislaţia în domeniu prevede ca mâncarea în unităţile de alimentaţie publică să fie preparată în aceeaşi zi.

Horia Constantinescu a menţionat că la un alt restaurant echipele de control au descoperit că legumele erau procesate în aer liber, lucru considerat cu potenţia periculos pentru consumatori, iar vasele folosite nu erau potrivite pentru alimentaţie publică, având adâncituri în care se poate dezvolta câmp bacteriologic.

De asemenea, comisarii CJPC au descoperit că la mai multe unităţii de tip fast food mâncarea preparată era ţinută în condiţii improprii, fiind neacoperită şi la temperaturi nepotrivite. Horia Constantinescu a mai afirmat că în urma controlului au fost găsite ustensile murdare şi produse care erau depozitate în spaţii neiginizate, scrie news.ro.

Astfel, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au decis închiderea temporară până la remedierea deficienţelor a unui număr de opt unităţi de alimentaţie publică şi amendarea acestora cu suma totală de 70.000 de lei. De asemenea, echipele de control au retras de la comercializare şi au distrus peste 100 de kilograme de produse preparate.

Fără muzică „violentă”! YouTube șterge videoclipuri. Ce gen muzical elimină în mod special... Cancerul de piele, depistat cu mai multă acuratețe de un computer decât de dermatologi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x