Antena Căutare

In ce consta consultanta in achizitii publice oferita de o casa de avocatura profesionista

Notiunea de "achizitii publice" desemneaza obtinerea de lucrari, produse si servicii de catre autoritatile publice, numite in acest caz si contractante. Regulile din acest domeniu fac referire la procedurile necesare pentru atribuirea contractelor, in baza carora este asigurata libertatea de miscare a bunurilor si serviciilor, garantand ca sunt respectate reglementarile cu privire la libera concurenta.

In ce consta consultanta in achizitii publice oferita de o casa de avocatura profesionista
In ce consta consultanta in achizitii publice oferita de o casa de avocatura profesionista

Achizitiile publice sunt un sector crucial al investitiilor publice, intrucat stimuleaza dezvoltarea economica si reprezinta un element important in dinamizarea pietei. De altfel, in prezent acestea se cifreaza la 19% din PIB-ul Uniunii Europene, oferind oportunitati pentru intreprinderi si contribuind la cresterea economica si crearea de locuri de munca.

Totodata, acest domeniu contribuie la canalizarea fondurilor structurale si investitiilor europene, fiind estimat ca aproape jumatate dintre fondurile structurale si de investitii europene sunt cheltuite in cadrul acestui tip de achizitii.

Avand in vedere importanta acestui sector, inainte sa te implici ai nevoie de servicii de consultanta in achizitii publice, din partea unei firme profesioniste de avocatura, cu o experienta indelungata pe piata. Spre exemplu, NZA are o echipa formata din avocati specializati in Drept Fiscal, care te vor sprijini pentru a lua cele mai bune decizii din punct de vedere profesional.

In ceea ce priveste consultanta in achizitii publice oferita de firma mentionata mai sus, trebuie sa stii ca aceasta se imparte in trei directii majore:

- preintampinarea eventualelor probleme si dezvoltarea unor strategii propice pentru a te asigura ca respecti legile in vigoare si procedurile de achizitii si/sau licitatii publice;

- pregatirea unei abordari clare si bine structurate, de la evaluarea comerciala si atribuirea finala, pana la punerea in aplicare a contractului;

- reprezentare in cazul oricaror litigii.

Aceasta casa de avocatura care iti ofera consultanta in achizitii publice are o experienta indelungata si bogata, care se intinde pe nu mai putin de sapte paliere, dupa cum urmeaza:

- consultanta juridica generala, in ceea ce priveste interpretarea si punerea in aplicare a legii pentru proceduri de achizitie publica;

- analiza documentelor de atribuire si identificarea potentialelor incalcari ale legilor aplicabile;

- pregatirea documentelor de calificare, pentru a se stabili daca acestea sunt conforme cu cele de atribuire;

- pregatirea solicitarilor de clarificare si a raspunsurilor la cererile emise de autoritatile statului;

- pregatirea acordurilor de asociere in participatie si a acordurilor de subcontractare;

- acordarea de consultanta in achizitii publice si asistenta pentru negocierea, incheierea si executarea acordurilor de subcontractare;

- nu in ultimul rand, acordarea de consultanta pentru negocierea, incheierea si indeplinirea acordurilor de achizitii publice.

Daca lucrezi sau administrezi o companie specializata in acest sector extrem de important al economiei, NZA iti ofera servicii de consultanta in achizitii publice pentru structurarea ofertei, pregatirea documentelor de licitatie si negocierea celor mai bune conditii cu cei care liciteaza. Totodata, daca iei parte la o licitatie, vei avea parte de consultanta in achizitii publice din partea unui specialist din cadrul casei de avocatura.

Acesta va examina conditiile documentelor de licitatie si le va contesta pe cele incorecte, dar in acelasi timp va pregati ofertele si va negocia acordurile finale. Nu in ultimul rand, NZA ofera asistenta si consultanta institutiilor publice si participantilor din sectorul privat, pentru orice etapa sau procedura legata de acest domeniu extrem de complex.

Top 4 locuri de muncă în Vâlcea... Camelia a dispărut de acasă, din comuna Cristian, județul Sibiu. Familia o caută cu disperare! Tu ai văzut-o?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x