Antena Căutare

Arată ca un dovlecel, are gust de castravete dulce şi creşte în boltă, precum strugurii. Iată care este noul fruct care i-a cucerit pe români!

Pe lângă afumături, pe masa de Crăciun vom avea şi pepene crescut în pământ românesc. Un nou soi care rezistă chiar şi iarna a fost aclimatizat de cercetătorii de la Staţiunea pentru Legumicultură din Buzău.

Pe lângă afumături, pe masa de Crăciun vom avea şi pepene crescut în pământ românesc. Un nou soi care rezistă chiar şi iarna a fost aclimatizat de cercetătorii de la Staţiunea pentru Legumicultură din Buzău. Seamănă cu un dovlecel, are gust de castravete şi se poate folosi în tocăniţe. Românii care l-au gustat pentru prima oară au fost uimiţi de noul fruct.

Spre deosebire de pepenele roşu sau galben, cel de iarnă creşte pe boltă, asemenea strugurilor. Are o greutate între două şi patru kilograme şi rezistă chiar şi câteva luni după ce a fost cules.

În acestă fază, noul pepene este bun în murături, iar atunci când este copt, poate fi confiat, pentru că devine dulce. Şi seminţele pot fi consumate, asemenea celor de dovleac. Pepenele de iarnă este o delicatesă în bucătăria asiatică. În China, e apreciat nu doar pentru gustul său, ci şi pentru conţinutul bogat de vitamine, magneziu şi potasiu. De acolo s-au inspirat cercetătorii buzoieni, care au adus seminţele din Asia şi acum încearcă să omologheze noul soi în România.

”Timp de zece ani de zile am, tot încercat să-l ameliorăm şi să-l aclimatizăm. Seamănă cu un dovleac, are şi un pic aspect de pepene şi de castravete, aşa, trei în unu.”, a declarat Bianca Zamfir, cercetător Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău.

Când va fi omologat, pepenele de iarnă va putea fi cultivat chiar şi pe câmp. Iar producţia este una impresionantă. Între 60 şi 120 de tone la hectar. În cel mult doi ani, am putea găsi noul fruct în toate pieţele.

Inconștiență, nu glumă! Ce a pățit un bărbat care și-a introdus mâna în gura unui crocodil! ... Celebra jachetă purtată de Michael Jackson în turneul “Bad” a fost vândută la licitație pentru o sumă uriașă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x