Antena Căutare

Abonament la femeile de moravuri uşoare. "Lia Magazia" sau "Napoleon", printre preferatele bucureștenilor, în 1930: "Toată noapte se socotesc două numere"

Dacă astăzi este un subiect tabu, evitat cu mare eleganță, în Bucureştiul interbelic, prostituţia era acceptată şi chiar sprijinită de autorităţi, scrie historia.ro. 

Dacă astăzi este un subiect tabu, evitat cu mare eleganță, în Bucureştiul interbelic, prostituţia era acceptată şi chiar sprijinită de autorităţi, scrie historia.ro.

Nu era sector al Bucureştiului care să nu aibă câte cinci, şase bordeluri în perioada interbelică", povestește istoricul Adrian Majuru.

Prostituatele își desfășurau activitatea în stabilimente de lux, pe bulevardele Elisabeta sau Ferdinand, la Crucea de Piatră sau în propriile apartamente. Primele case de toleranţă au aparut în România la începutul secolului 20. Consumatorii beneficiau și de abonamente.

Pe abonamentul la bordel erau specificate: NB (nota bene) Duminică şi Sărbători visitele se primesc numai dimineaţă din cauza aglomeraţiei, potrivit historia.ro. Această "meserie" era legală și acceptată tacit.

"Meseriașele" erau obligate să se înregistreze la poliţie şi să meargă lunar la un control medical, iar domnii făceau clar diferența între domnișoarele care li se perindau în poala. Purtau denumiri amuzante precum "Cur de Fier", "Lia Magazia" sau Napoleon.

Sursa foto: historia.ro.

MINUNE DUMNEZEIASCĂ? S-a întâmplat înainte ca Părintele Nectarie să fie înmormântat! Credincioșii au rămas înmărmuriți (... Un tânăr a fost gonit de la restaurant pentru că era prea sărac. După o oră, băiatul a revenit, iar chelnerii au înlemni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x