Antena Căutare

Abonament la femeile de moravuri uşoare. "Lia Magazia" sau "Napoleon", printre preferatele bucureștenilor, în 1930: "Toată noapte se socotesc două numere"

Dacă astăzi este un subiect tabu, evitat cu mare eleganță, în Bucureştiul interbelic, prostituţia era acceptată şi chiar sprijinită de autorităţi, scrie historia.ro. 

Dacă astăzi este un subiect tabu, evitat cu mare eleganță, în Bucureştiul interbelic, prostituţia era acceptată şi chiar sprijinită de autorităţi, scrie historia.ro.

Nu era sector al Bucureştiului care să nu aibă câte cinci, şase bordeluri în perioada interbelică", povestește istoricul Adrian Majuru.

Prostituatele își desfășurau activitatea în stabilimente de lux, pe bulevardele Elisabeta sau Ferdinand, la Crucea de Piatră sau în propriile apartamente. Primele case de toleranţă au aparut în România la începutul secolului 20. Consumatorii beneficiau și de abonamente.

Pe abonamentul la bordel erau specificate: NB (nota bene) Duminică şi Sărbători visitele se primesc numai dimineaţă din cauza aglomeraţiei, potrivit historia.ro. Această "meserie" era legală și acceptată tacit.

"Meseriașele" erau obligate să se înregistreze la poliţie şi să meargă lunar la un control medical, iar domnii făceau clar diferența între domnișoarele care li se perindau în poala. Purtau denumiri amuzante precum "Cur de Fier", "Lia Magazia" sau Napoleon.

Sursa foto: historia.ro.

MINUNE DUMNEZEIASCĂ? S-a întâmplat înainte ca Părintele Nectarie să fie înmormântat! Credincioșii au rămas înmărmuriți (... Tânără din imagini a rămas paralizată, după un exercițiu simplu, la sala de fitness. Imaginile sunt incredibile!...
Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie
Previziunile astrale oferă anumită posibilități, iar horoscopul dragostei pentru luna iunie...
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023. Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023 spune că Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici, iar...
Parteneri
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară. Desert simplu și delicios, de vară
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x