Antena Căutare

Amendă usturătoare pentru cei care rup laleaua pestriță dintr-o pădure din Gorj. Înflorește o singură dată pe an

Laleaua pestriță a înflorit într-o pădure din județul Gorj, iar acest lucru se întâmplă doar o dată pe an.

laleaua pestrita Galerie
Amendă usturătoare pentru cei care rup laleaua pestriță dintr-o pădure din Gorj. Înflorește o singură dată pe an | Profimedia

Considerată „monument al naturii”, această floare are o frumusețe aparte, iar cei care se încumetă să o distrugă pot primi o amendă de câteva mii de lei.

Citește și: Un bărbat a crezut că a găsit un câine rătăcit prin pădure și l-a luat acasă. După un timp a realizat ce greșeală a făcut

Cum arată laleaua pestriță. Amenda pe care o riscă cei care rup floarea din pădure

Laleaua pestriţă, care crește între șapte și 10 zile, mai este cunoscută și ca „floarea de șah”, datorită aspectului deosebit pe care îl are. Conform Observatornews.ro, mai mulți localnici și paznicii dintr-o pădure din județul Gorj se asigură ca nimeni să nu fure sau să distrugă planta, care este pe cale de dispariție.

„Sunt flori rare şi de o frumuseţe inestimabilă. Toată această pădure, pe care o vedeţi, e retrocedată la oameni. Proprietarii au înţeles şi n-au făcut marcări. Au înţeles valoarea acestei flori”, a povestit pădurarul Romică Prodea pentru Observator.

Prin urmare, cei care rup sau distrug laleaua pestriță riscă o amendă în valoare de 5000 de lei. Oamenii o pot admira și în alte zone, mai mici, cum ar fi în Timiș, Suceava și Bihor.

Citește și: Iluzie optică virală! Poți să găsești ursul din pădure? Doar cei cu ochi de vultur reușesc în mai puțin de 8 secunde

Bujorul este, oficial, floarea națională a României

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat anul trecut legea conform căreia bujorul este declarat Floarea Naţională a României.

„Se declară floarea de bujor, din familia Paeoniaceae, ca Floare Naţională a României. În scopul marcării Florii Naţionale a României, anual se organizează, la nivel naţional şi local, un Festival al bujorului, eveniment horticol, în care vor fi expuse în aranjamente peisagistice şi ornamentale diferite specii de bujor.

Cu această ocazie, în cadrul unor simpozioane ştiinţifice, vor fi prezentate caracteristicile biologice şi ornamentale ale diferitelor specii de bujor, îndeosebi a celor sălbatice", prevede legea, citează Digi24.

În primăvara lui 2022, Facultatea de Horticultură Bucureşti a iniţiat o petiţie online pentru susţinerea proiectului de lege Bujorul - Floarea Naţională şi Simbol Floral al României, scrie News.ro.

„Astăzi, în mare zi de Sărbătoare, am lansat apelul în vederea susţinerii proiectului de lege Bujorul - Floarea Naţională şi Simbol Floral al României. Într-un context naţional şi internaţional complex şi complicat, considerăm că susţinerea unor frumoase simboluri naţionale merită sprijinul tuturor”, au transmis, la acea vreme, reprezentanţii Facultăţii de Horticultură Bucureşti.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Bărbatul care a cheltuit 60.000 de dolari doar pentru a avea posteriorul ca al lui Nicki Minaj. Cum arăta înainte de int... O femeie a observat un bărbat bolnav pe peron. Îngrijorată, a alertat personalul trenului, dar a descoperit altceva...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x