Antena Căutare

Ce nu este bine să oferi de mărțișor. Aduc ghinion aceste obiecte dacă sunt dăruite de 1 martie

De 1 martie, românii oferă mărțișoare pentru a celebra venirea primăverii. Acest simbol este foarte apreciat, iar tradiția datează din timpuri străvechi. Obiceiul nu este ocolit de superstiții.

colaj femeie care îi leagă unei alte femei un șnur de mărțișor la mână și un simbol cu o mână tăiată cu o linie roșie Galerie
De 1 martie nu este recomandat să fie dăruite anumite obiecte | Shutterstock

Pe 1 martie, românii sărbătoresc venirea primăverii oferind mărțișoare în dar. Aceștia dăruiesc mici simboluri cu intenția de a aduce celeilalte persoane bucurie și noroc. Cu toate acestea, nu toate obiectele au o energi pozitivă, astfel că nu este bine să fie dăruite.

Citește și: Care sunt cele patru zodii care își vor cunoaște sufletul pereche în martie. Acum va fi luna iubirii pentru ei!

Ce nu este bine să oferi de mărțișor. Aduc ghinion aceste obiecte dacă sunt dăruite de 1 martie

Potrivit unei surse, unele obiecte este mai bine să nu fie dăruite ca mărțișoare. Puțini oameni știu că aduc ghinion și nu noroc. Prima zi de martie este despre voie bună, fericire și posibilul noroc de peste an, tocmai de aceea trebuie evitate obiectele care reprezintă exact opusul.

Citește și: Prognoza meteo 1 martie 2024, de Mărțișor. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Deși intenția este una bună, sunt câteva obiecte care nu ar trebui dăruite de 1 martie. Printre acestea se numără cele cu forme ascuțite, deoarece sunt asociate cu întreruperea legăturilor, cu cearta și discordia. În acest mod, se atrage conflictul în relațiile dintre persoanele respective și chiar rupturi definitive.

Citește și: De 8 martie, doamnele și domnișoarele pot primi tichete cadou. Ce valoare vor avea în acest an

Pe această listă intră și crucile sau orice alt simbol care duce cu gândul la moarte. De obicei, crucile și lacrimile sunt asociate cu tristețea și cu decesul. Ceea ce atrage o energie negativă, care este de preferat să fie evitată, mai ales în perioada de revigorare a naturii.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de 1 martie. Ce semnifică mărțișorul

Tot aici intră și mărțișoarele de culoare neagră. Nuanțele întunecate sunt asociate cu tristețea, cu doliul, în timp ce roșul și albul din șnurul mărțișorului tradițional reprezintă dragostea și puritatea. Indicat ar fi ca mărțișoarele să aibă culori vii, care să transmită o energie pozitivă și să dea o stare de bine.

Citește și: Cu cât s-au scumpit florile înainte de 1 Martie. Cât costă un buchet de lalele în 2024

De asemenea, pe listă își fac loc și obiectele împărțite în două, care pot simboliza o despărțire, o ruptură. Astfel că, este recomandat ca mărțișoarele oferite în dar în această perioadă să simbolizeze unitate și armonie.

Citește și: Horoscop săptămânal pentru 26 februarie - 3 martie 2024. Află ce rezervă astrele pentru fiecare zodie în parte

Și nu în ultimul rând, de 1 martie nu se oferă mărțișoare scumpe. Deși fiecare ar putea simți impulsul de a impresiona o anumită persoană, un astfel de gest ar putea stârni o oarecare stânjeneală, care s-ar transpune ulterior în relația celor doi.

Citește și: Zodiile acestea vor avea parte de daruri cerești în luna martie 2024. Nativii acestor semne zodiacale vor avea parte de iubire

Conform obiceiurilor populare, mărțișorul nu este o datorie, ci un gest venit din suflet. Totodată, el trebuie să corespundă cu relația care există între cele două persoane, cea care dăruiește și cea care primește.

Cum a ajuns un cuplu din Cluj să rămână fără bani și fără mașină, după un simplu click pe un anunț de pe internet... O mamă cu doi copii gălăgioși s-a scuzat în restaurant și a cerut nota de plată. Ce a putut să facă o altă clientă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x