- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Potrivit celui mai recent studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, usturoiul încolțit conține de 5 ori mai mulți antioxidanți, decât usturoiul proaspăt, scrie scretele.com.
"Când sunt în plin proces de germinare, plantele sunt sensibile la bacterii, virusuri și insecte", spune Dr. Jong-Sand Kim, autor al studiului. "Se produce astfel phytoalexins, un produs chimic cu efect protector puternic. Cele mai multe dintre ele sunt toxice pentru microorganisme și insecte, dar sunt destul de benefice pentru sănătatea umană."
Usturoiul încolțit este de 5 ori mai eficient, conținând de 5 ori mai multă alicina. Mai multe studii au arătat că acest compus poate încetini ateroscleroza, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și poate preveni dezvoltarea cancerului.
Așa arată bărbatul perfect bun să îl iei de soț! Crezi că partenerul tău are tot ce îi trebuie?... A murit cea mai bătrână femeie din România. Urma să împlinească 109 ani...